Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Ufuk IRGAŞ

Malatya Darende Dernek Başkanı Ali Bozkurt oğlu Arif Bozkurt’u Sümeyye Yabancı ile evlendirdi. Yoğun katılımın olduğu düğüne; Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Refik Özen, Mustafa Esgin, Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, MHP İl Başkan Yardımcısı Hikmet Çalışye, Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve çeşitli STK Başkanları katılarak şahitlik yaptı. Çiftin nikâhını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş kıydı.

MİNİK ADADA GÖRKEMLİ DÜĞÜN

Yapay gölde oluşturulan minik adada gerçekleştirilen düğüne yaklaşık bin kişi konuk oldu. Düğünde çiftin nikâhlarını kıyan Ali Nur Aktaş mutluluk dileklerinde bulunduktan sonra evlilik cüzdanını takdim etmek için Eski Bakan Hakan Çavuşoğlu’na verdi, Çavuşoğlu da cüzdanı konuk Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a verdi. Çınar'da mutluluk dileklerinde bulunduktan sonra nikâh cüzdanını sahiplerine takdim etti

EN ‘BABA’ NASİHAT

Siyaset, Esnaf ve STK’ların yakından tanıdığı Ali Bozkurt düğünün ardından yaptığı konuşmada "Olmazsa olmazlarımızın başında gelen düğünlerimizde oğullarımız ve kızlarımızı sağlık ve mutluluk dileklerimizle dünya evlerini kurmalarını sağlıyoruz. İşte bu akşamda benim oğlum Arif'imi evlendirdik. Ben oğlum ve gelinime sağlıklı uzun bir ömür dilerken neslimizin türemesi için vatanına milletine ve bayrağına hayırlı evlatlar yetiştirmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘BİZDEN KIZ ALMAK ZORDUR’

Çiçeği burnunda gelin Sümeyye Yabancı’nın babası yaptığı konuşmada; “Ülkemizde ‘bizden kız almak zordur’ diye bir laf vardır. Ancak kız evladı el hakkıdır, vakti saati gelince yuvadan uçar gider. Biz baba ve annelere de onlara mutluluk dileklerinde bulunmak kalıyor. Olmazsa olmazlarımızdan düğünlerimizde örf, adet gelenek ve göreneklerimiz ile kültürümüzü yaşıyor ve yaşatıyoruz. Ben biricik kızım ve oğlum dediğim damadıma sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileklerimle uzun ömürler diliyorum. Çocuklarıma evlilik müessesinin kutsal bir müessese olduğunu bu kutsal müesseseye saygı sevgi ve hoşgörü katarak ölünceye kadar sadık kalmanızı tavsiye ediyor, katılımları ile düğün törenimize şeref veren eş dost akraba ve bütün davetlilere şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum” dedi.