İsrail ordusuna ait tankların Gazze’de bulunan El Aksa hastanesini vurması sonucu  en az 4 kişi hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Deir el-Balah kentinde yaşanan saldırı sonrası aralarında hastanenin yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanenin de bulunduğu birçok bölümün kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Saldırı sonrası yayınlanan görüntülerde ise hastaneden dumanların yükseldiği ve birçok hastanın binayı terk ettiği görüldü.

Son 2 haftadır düzenlenen saldırılarda bugüne kadar en az 520 kişi hayatını kaybederken  4 binden fazla kişi saldırılarda yaralandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada saldırıların başladığı 8 Temmuz tarihinden Gazze’den İsrail’e 1414 roket atıldığı belirtildi.

HİZBULLAH  DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Öte yandan Lübnan’da bulunan Şii Hizbullah partisi  Filistin’e desteğini açıkladı .Hizbullah tarafından yapılan açıklamada. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah ile görüştüğü Nasrallah'ınMeşal'e, "Hizbullah  ve Lübnan direnişi, Filistin halkının ve direnişinin yanında" dediği belirtildi.

BAN Kİ MUN’DAN KINAMA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili, "Bu vahşi eylemleri kınıyorum. İsrail kendini azami şekilde sınırlamalı ve sivilleri korumak için daha fazlasını yapmalı" dedi. Ban, İsrail'in saldırılarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere geldiği Doha'da, Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atıyye ile ortak basın toplantısı düzenledi.