Olay, öğle saatlerinde Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Çocuk Hastalıkları Çocuk Cerrahisi Klinikleri binasında meydana geldi. Binanın bodrum katında süren çalışmalar sırasında bir anda başlayan ufak çaplı yangın hemen söndürülürken, duman bir anda binaya yığıldı. Dumanın etkisini hisseden hastane personeli hastaların tahliyesine başladı. Hastaları odalarından alınarak dışarıya çıkarıldı. Bu sırada olay yerine çok sayıda Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipleri yangının tamamen söndürülmesi ve dumanın dağılması için çaba sarf etti.

Dışarıya çıkan bazı hastalar ellerinde serum şişeleriyle beklerken, dumandan dolayı panik yaşadıklarını ve hemen dışarı çıktıklarını söyledi.

Olayı yakından izleyen Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ‘’Binanın bodrum katında bir çalışma vardı. Bu sırada bir yangın çıktı. İlk tespite göre bir kaplama malzemesi yanmış.Duman bir anda hastaneye gelince hemen tedbir amaçlı hastaneye boşalttık. İtfaiye gerekeni yaptı. Kimsede herhangi bir sıkıntı yok. Gerekli soruşturma başlatıldı’’dedi.