İznik´te Selçuklular devrinden kalma iki tarihi hamamdan biri Göllüce köyünde bulunuyor. Bizans kalıntılarının üzerine inşa edildiği tahmin edilen tek kubbeli Selçuklu hamamının Horasan´dan göç eden Kayı boyu Türkleri zamanında yapıldığı rivayet ediliyor. 1975 yılına kadar faaliyette olan hamam, Göllüce halkının sahil kıyısına yerleşmesiyle çürümeye terk edildi. Kubbesinde Selçuklu desenleri bulunan tek odalı tarihi hamamın çatısında incir ağacı dikkati çekiyor. Hamamın üzerinde kök salan ağacın dalları yapının iç duvarlarına kadar inmiş durumda.

Göllüce köyü muhtarı Hasan Ayar, "Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne restorasyon için dilekçe sunduk. Ardından arkeologlar gelerek hamamda inceleme yaptı. Dönemi ve yapının karakteristik özelliği tespit edildi. Hamamın 2016 yılı restorasyon programına alındığı yazısı geldi" dedi.

1975 yılına kadar hamamın kullanıldığını söyleyen Ayar, "Köylü sahil kıyısına inmeye başladı. Bu arada herkes evinin içine banyo yapmaya başlayınca hamam kendi haline terk edildi" dedi.

Bugün eski adı Balarım olan köy, sahil kıyısında kurulan Göllüce köyünün bir mahallesi olarak biliniyor. Deniz seviyesinden 200 metre yüksekte kurulan köyün 70´li yıllardaki nüfusu 117 hane. Bugün aynı köyde 17 hane yaşıyor.

Köyün boşalmasından ve yalnızlıktan şikayet eden 79 yaşındaki Emine Kabakcı, bu köyde doğup büyüdüğünü söyleyerek, "Köydeki boş evlerin çoğu satıldı. Alanların çoğu İstanbullu. Buralardan ev alanlar gelse köy hareketlenecek. Bir iki komşum var. İnsan sesi duymuyoruz. Daralıyor insan. Allah komşuyu yaratmasaydı, birini bir dağa, diğerini başka bir dağa atardı. İlla komşu lazım" diyerek dert yandı.