Özlem ATAÇ 

Son yıllarda Bursa’da yaygınlaşan kadınların futbol aşkı Panayır Spor Kulübü Kız Futbol Takımı’nda devam ediyor. Takım antrenörü Ali Osman Gümüş, kadınların futbol oynamasına karşı gelenlere tepki göstererek, “Kadın futbol oynamak isterse futbol oynar, yüzmek isterse yüzer, dans etmek isterse dans edebilir, tıpkı diğer tüm insanlar gibi” dedi. Kadın futbol takımı olarak 5 yıl Kanalboyu Nilüfer Spor Kulübü’nde yer aldıklarını söyleyen Gümüş, “Bu sene Kanalboyu Nilüfer Spor Kulübü’nden ayrılarak Panayır Spor’u geçtik. Eğitim aşamasındayız, önümüzde uzun bir yol var” değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

KIZLARIMIZ ÇOK YETENEKLİ
“Bu yıl Türkiye şampiyonasına katılacağız” diyen Gümüş, “Futbol antrenörlüğünü 1994 yılından beri yapıyorum. Daha evvel 1984 yılında erkek futbol takımıyla çalıştım. Sonra Hüseyin Özdilek’te kadın futbol takımının başına geçtim. 2’inci ligde oynadık ve birçok kızımız ön plana çıktı. Mesela milli sporcu olan kızımız Nurcan Çelik şu an 40 yaşında ve hala futbol oynuyor. Futbola Yeşildağ’da başladım, çeşitli kulüplerde futbol oynadıktan sonra antrenörlüğe devam ettim. Pırıl pırıl kızlarımız var. Ailelerimizden de büyük destek aldık. Panayır Spor bize sahip çıktığı için çok mutluyuz. Bugüne kadar panayırda böyle bir gelişim olmadı, onlar da böyle bir farklılık yaşamak istedikleri için bize sahip çıktılar. Biz de idmanlarımızı o şekilde değerlendiriyoruz. Çok yetenekli kızlarımız var. Türkiye Şampiyonası’na 3’üncü lige girmek için katılıyoruz. Eğitim aşamasındayız, önümüzde uzun bir yol var. Şu an aşağı yukarı 35 kızımız var” şeklinde konuştu. 

LAFA GELİNCE EŞİTİZ
“Kadınlar kesinlikle futbol oynamalı” diyen Gümüş, şöyle devam etti: “Bugüne kadar hep ‘Kadınlar futbol mu oynarmış’ diye tepki dolu cümleler duyduk ama futbol oynamayı bırakın her şeyin kadınların etrafında döndüğünü bilmeyen, eşitliği kabul etmeyen bir dünyadayız. Sporun kadını erkeği yoktur. Kızlarımız bizim için değerli, bizim kızlarımızı futbola yönlendirmemizin tek nedeni onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bende bu mantıkla bu görevi üstlendim. Kızlarımızın önleri açık, enerji dolular. Kızlarımız mutlaka okumalı, geçen yıl Kanalboyu Spor’da 7 tane kızımızı üniversiteye gönderdik. Bizim amacımız bir kızımız kurtulsun; bir kızımız kurtulursa o kızımız en az 10 kızımızı kurtarır. Lafa gelince herkes eşit olduğumuzu savunuyor ama toplumun bakış açısı değişmiyor. Biz de bu bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Kadın futbolu diyince çoğu insanın aklına çok değişik şeyler geliyor ama ben tam tersini söylüyorum kadınlar olmazsa hiçbir şey olmaz. Yani kadınlarımızın futbol oynaması kadar doğal bir şey olamaz. Geçen yıl dünya kupasında kadınların neler başardığını hepimiz gördük. Bu yüzden kadın futbolunun Türkiye’de çoğalması için mücadele etmemiz lazım. Burada ailelerimizin desteği olduğu sürece sırtımız yere gelmez.” 

BİR ORDUDAN DAHA GÜÇLÜLER
Kızların futbol oynarken bir ordudan daha güçlü hale geldiğinden bahseden Gümüş, “Takım ruhunun yarattığı etki kızlarımız için tarif edilemez bir duygudur. Takım ruhu gibi eşsiz bir duygunun kızlarımızın üzerinde nasıl bir etki yarattığını tahmin bile edemezsiniz. Kızlarımız bir takım olduğunda bir ordudan daha güçlü hale gelip bırakın bir gol atmayı, dünyayı bile fethedebilir. Sporun cinsiyeti yok. Her türlü sporu ve fiziksel aktiviteyi sonuna kadar destekliyoruz. Kadın futbol oynamak isterse futbol oynar, yüzmek isterse yüzer, dans etmek isterse dans edebilir, tıpkı diğer tüm insanlar gibi! Kadınların futbol oynaması, toplumda kabul görmüş yargıların yıkılmasına yardımcı oluyor. Bu kızlarımız toplumda kabul görmüş yargıları yıkarak, çıkıp yeşil sahada top koşturmaya bayılıyor” dedi. 

MOTİVASYON ÖNEMLİ
Panayır Spor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Abdurrahman İmamoğlu ise, “Futbolun vazgeçilmez yanları, kızlarımızı da bu sporu yapmak konusunda motive ediyor. Spor yapmak için motivasyon çok önemlidir. Motivasyonda da en önemli etken yaptıkları sporu sevmek ve o sporu yaparken eğlenmektir. Eğer yaptıkları spor sırasında eğleniyorlarsa ve keyif alıyorlarsa o spor onlar için vazgeçilmez oluveriyor. Gol sevinçleri, takım arasında kurulan bağ, sloganlar, seyirciler kuşkusuz ki futbolun en güzel yanları. Kızlarımızın da bu duyguları yaşaması gerek” dedi.