Karadeniz Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği´nin düzenlediği ´Hamsi Şöleni´ renkli görüntülere sahne oldu. Mustafakemalpaşa Belediyesi´nin katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, Karadeniz ezgileriyle coşan vatandaşlara hamsi ikram edildi.

 

Adnan Menderes Meydanı´ndaki şenliğe AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ile çok sayıda vatandaş katıldı. Karadeniz´in güzelliklerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Kurtulan, "Paylaştıkça artan tek şey sevgidir. Bu sevginin altında da yüzlerce yıllık bir kültür birikimi var. Güzel coğrafyamızın rengarenk kültürünü birliğimizin bir simgesi olarak görmeliyiz" dedi.

Karadeniz müziğinin sevilen seslerinden Onay Şahin, meydanı dolduran kalabalığı şarkılarıyla coşturdu. Horon ve Karadeniz fıkraları eşliğinde unutulmaz bir gün yaşayan vatandaşlara şölende iki ton hamsi ekmek ikram edildi. Karadeniz´e has ürünlerin satışa sunulduğu festival standı 26 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.