Ufuk IRGAŞ
İçinde Merkez Camii, abdesthaneleri, Muhtarlık Hizmet Binası, Spor Lokali, Osmek Kurs Merkezi olan ve son yerel seçimler döneminde eski binalar yıkılıp yenilenen, çevre düzenlemesiyle yapılandırılan hizmet binası töreninde konuşan Hamitler Mahalle Muhtarı Hüsamettin Aşkın; Sayın Milletvekilim, Belediye Başkanım, Başkan Yardımcılarım, İlçe Başkanım, Belediye Meclis Üyelerim, basınımızın güzide temsilcileri, değerli Hamitlerliler ve davetlilerimiz bu gün burada Hamitler Merkez Camii Hizmet Binamız ve ek olarak abdestliklerimiz, Spor Lokalimiz,  Muhtarlık Hizmet Binamız, hayatın yarısı olan kadınlarımıza aile bütçelerine ek gelir sağlamak, ülke ekonomisine katkı sunmak gibi bir çok faydalar sağlayacak olan OSMEK Kurs Merkezimizi yenilenen çevre düzenlemesi ile hizmete açmak için toplandık. Hepiniz açılış törenimize hoş geldiniz. Bendeniz Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiri ile demokrasimizin uç beylerinden biri, Hamitler Mahalle Muhtarı olarak göreve geldiğim ilk günden bu güne bir Hamitler sevdalısı ve hizmet gönüllüsü olarak her gün mahallemiz ve halkımıza daha ne kadar faydalı olabiliriz düşüncemiz ile, halka hizmet ibadettir anlayışımızla halkımızın talepleri ve en acil ihtiyaçları konularının çözümü için yöneticilerimiz ve kurumlarımız arasında köprü vazifesi gördüğümüzün bilinciyle çalıştık. Bu hizmet binamızın da yenilenerek, çevre düzenlemesi yapılarak, Hamitler e daha yakışır hale getirilmesi için desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar olmak üzere tüm emeği geçenlere Hamitler Halkımız adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

BAŞKAN DÜNDAR; 150 HANEDEN BUGÜNLERE 
Daha sonra kürsüye gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise; Hamitler son 30 yılda Geçit'ten Karaman Mahallesine kadar olan geniş bir alanda 5 mahalleye bölündüğü halde 150 hanelik bir köy iken, bu gün 150 bin nüfusu ile birçok ilçe hatta ilden büyük bir mahallemizdir. Bu büyüklükte olan ve sürekli göç alan bir mahallemiz olarak önceden belediyeden önce vatandaş yerleşirken bilhassa son 10 yılda belediye olarak önce biz alt yapı götürüp, imar planlarını hazırlayıp sonra halka açtık. Gerek kentsel dönüşümlerimiz, gerekse planlı imarlarımız ile Hamitler Osmangazi’nin en planlı büyüyen mahalleri arasındaki yerini almıştır. Bilhassa muhtarımızın ısrarlı gayretleri sonucu bu hizmetimizin de Hamitlere hayırlı olmasını diliyorum. Hizmetlerimiz artarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda devam edecektir dedi.

AYDIN; EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BÖLÜNMEYİŞİMİZ
Bursa AK Parti Milletvekili Muhammet Mufit Aydın birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında özetle; “Bugün dimdik ayaktaysak, Fetö oyunlarını bozabildiysek, bugün, Suriye, Mısır, Libya durumuna düşmediysek birbirimize bağlılığımız ve kardeşliğimiz sebebiyledir. Bizler atalarımızdan bugüne bu özelliğimizi koruduğumuz sürece yurt içi ve yurt dışı tüm düşmanların oyunlarına göğüs gerebiliriz. Ben bu hizmet binamızın da tüm halkımıza hayırlı olması temennisiyle emeği olanlara teşekkür ediyorum” dedi. Bölge Mahalle muhtarları ve yoğun halkında katılım gösterdiği çoşkulu açılış töreninde Osmangazi Belediyesi tarafından halka lokma hayrında bulunuldu.