Filistin’de kan hala  durmazken, Mısır’ın ateşkes çağrısına İsrail olumlu yanıt verirken, Hamas bunun mümkün olması için bazı şartlar şart koşmuştu. Mısır’ın ateşkes antlaşması, İsrail'in, Gazze'ye kara harekatını uygulamayacağını ve sivilleri hedef almayacağını garanti ederek tüm saldırılarını durdurmasını, Gazze'deki Filistinli grupların, her çeşit roket ve sınır saldırısına son vermeyi garanti ederek saldırıları durdurmasını ve sınır kapıları açılarak geçişlerin sağlanmasını" içeriyordu.

Hamas kabul etmediği ve “boyun eğdirme girişimi” olarak nitelediği ateşkes antlaşmasına, İsrail’in  2012’de  yine Mısır'ın aracılığıyla imzalanan ateşkes  şartlarını ihlal etmesi nedeniyle sıcak bakmıyor.

Mısır'ın başlattığı ateşkes girişiminin, kendilerini  bağlamadığını ve direnişçilerin şartlarını karşılamadığını belirten Hamas, ateşkes şartlarını  söyle sıraladı:

"Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkması, Refah Sınır Kapısı'nın sürekli açık tutulması, 12 Haziran'dan bu yana tutuklananların serbest bırakılması ve esir takası anlaşmasına bağlı kalınması, Gazze sahilinde sürekli daraltılan balık avı alanının genişletilmesi, İsrail'in uzlaşıyı sabote etmemesi ve yeni hükümetin işlerine karışmaması." 

1 İSRAİLLİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Hamas yönetiminin Mısır’ın önerdiği ateşkes anlaşmasını kabul etmemesi sonrası hava saldırılarına devam eden İsrail’in , son 9 gündür düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı en az 202’ye yükselirken, 150’den fazla Filistinli’ nin yaralandığı açıklandı. Ölenlerin 4te 3 ü siviller. Öte yandan son 9 gündür İsrail’in hava saldırılarına karşılık Hamas’ın İsrail’e fırlattığı roketler sonucunda ilk kez bir İsrailli yaşamını yitirdi.