ÖZKAN YILDIRIM / ÖZEL RÖPORTAJ

    ***Öncelikle Hayati Bey bizleri, ekibimizi Yeni Otokop’ta ki işyerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Hayati Akalın kimdir? Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz.

‘ASKERDE İKEN KARAR VERDİM’

  — Bizlere Yücelen Otomotiv’e böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Hayati Akalın, 1988 Muş Merkez doğumluyum, yaklaşık 25 yıldır Bursa'da yaşıyorum. Ailecek hep birlikte buraya geldik, birçok meslekte bu süreçte çalışmalar yürüttüm.2013 yılında Otomotiv sektöründe edinmiş olduğum tecrübelere binaenaleyh Yücelen Otomotiv'i açtım. Kardeşlerim yine Balıklı’ da geri dönüşüm işi yapıyor hep birlikte çalışmalar yürütüyoruz. İnşaat işi tekstil işi yaptım zamanında askerdeyken karar verdim. Tekstil işi yapmayacağım diye ve böylelikle otomotiv işine girdim. Yücelen Tekstil adında firmamız vardı sonrasında değiştirmedik otomotive girince de Yücelen Otomotiv adı altında çalışmalarımıza, kardeşimle birlikte devam ediyoruz. Evliyim 3 kızım var.

   *** Uzun yıllar otomotiv sektöründe bulunmuş değerli Genç İş insanı olarak yatırım yapmak isteyen ya da aracını yenilemek için araç almak isteyenlere neler önerirsiniz?

DEĞERİNDE ARAÇ BULDUKLARINDA ALABİLİRLER

  —Özellikle söylüyorum değerinde bulabilecekleri, değerinde olması gerektiğinin üzerine basarak söylüyorum bulabildikleri temiz, sıkıntısız araçları alsınlar. 1 ay sonra, 2 ay sonra güzel bir kara ulaşabilirler. Aslında yine bu fiyatların yükselmesi insanlara bağlı. O, ona bakıyor, onun satış fiyatını yüksek  buluyor,  onun fiyatına bakıyor derken kendi fiyatı düşük olduğunu gördüğü zaman  tekrardan yükseltiyor. Bu şekilde bir döngüye girmiş durumda bu fiyatların yükselmesi meselesi. Bu durum çok önemli bir etken.

  ***  Yücelen Otomotiv olarak hangi kesimlere hitap ediyorsunuz araç portföyünüz bakımından?

   —Genelde binek araçlar satıyoruz ticari araçlara girmiyoruz. Bizim almış olduğumuz, satışını yaptığımız araçlar temiz arabalar, güzel araçlar. Kesinlikle sıkıntılı araçların alımını ve satımını gerçekleştiremiyoruz.

HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDAYIZ

  Bu fiyatların yükselmesinde araç fiyatlarının yükselmesinde sıfır araçların yeteri kadar üretilememesi de burada en önemli etken. Çip sorununu biliyorsunuz. Bütün dünyada bu konu artık bilinmekte. Bu durum ikinci el araçların fiyatlarının da aşırı yükselmesine sebebiyet vermekte.

   *** Genç, aynı zamanda başarılı bir iş insanı olarak gençler arasındaki işsizlik oranları çok yüksek biliyorsunuz bu konuyla ilgili gençlere neler önerirsiniz, ne tür tavsiyelerde bulunmak isterseniz?

  —Gençlerde benim fikrim büyük oranda iş beğenmeme durumu var. Bunun yanı sıra maddi anlamda beklentileri de çok yüksek tabi durum böyle olunca rahat masa başı iş beklentisi, maddi beklentilerinin de yüksekliğini eklediğinizde bunun neticesinde gençlerin büyük kısmı işsiz kalabiliyor. En azından bir yerden işi tutup istikrarlı bir şekilde çalışmalar ortaya koymaları lazım. Benim fikrim bu yönde, fazla seçici olmadan en azından bir işe başlamak sonrasında istikrarlı bir şekilde devam etmek çok önemli.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

  *** Peki, Yücelen Otomotiv'in gelecek hedefleri ile ilgili neler söylersiniz Hayati Bey?

‘HEDEFİMİZ HİÇ BİR ZAMAN BİTMEZ’

  —Yücelen Otomotiv olarak, bulunmuş olduğumuz mekândan daha büyük ve ferah mekânlarda araç segmentini ve araç sayısı arttırarak çalışmalar yürütmek en öncelikli hedeflerimizden biri. Vermiş olduğumuz kaliteli hizmetleri devam ettirmek ve halkımıza güzel bir şekilde hizmet sunma çabamız daima artarak devam edecektir. Ben, son olarak burada Bursa'da yaşayan bütün insanlarımıza araç ihtiyacı olduklarında hem iletişim bilgilerimizdeki telefonlardan hem de adresimize gelerek bizlerden bilgi alabilirler. Biz de elimizden geldiğince değerli müşterilerimize insanlarımıza yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum. Uzun yıllardır bu sektör içerisindeyiz, çalışma ve hizmet anlayışımızda belirli bir ivme yakalamış durumdayız. Sektör içerisinde edinmiş olduğumuz tecrübeleri insanlarımızla paylaşmak bizleri daha da memnun etmektedir. Başta Bursa'da yaşayan insanlarımız olmak üzere yurt genelinde yaşayan bütün vatandaşlarıma Bursa'dan Yeni Otokop’dan sevgilerimi, saygılarımı, göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum, diyerek sözlerini tamamladı.  Çalışmalarında her zaman dürüstlüğü ilke edinmiş olan Yücelen Otomotiv'in kurucusu işletmecisi Hayati Akalın'a bundan sonraki çalışmalarında ve hedeflerinde bizler de başarılar diliyoruz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

 Yeni Otokop Merkezi,

102. Sokak, No:18

Tel:0 224 211 02 48

Gsm:0 532 064 38 16

Osmangazi/BURSA