Ufuk IRGAŞ - Özkan YILDIRIM

Öncelikle Zafer Bey bizleri, ekibimizi  bu güzel iş yerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında Günebakan Ebatlama& PVC Bantlama’nın  vermiş olduğu hizmetler ve çalışmalarınızla da ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

EBATLAMA MOBİLYA SEKTÖRÜNDE ÇOK ÖNEMLİ

Bizlere Günebakan Ebatlama’ ya böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum .Ben Zafer Kahveci, 1979 Trabzon’un Günebakan köyünde doğdum. İlk ,Ortaokul ve liseyi orada tamamladım ,üniversiteye  geçtiğimiz zaman Bursa'ya geldikten sonra  Açıköğretim okudum, Eskişehir Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde. Ondan sonra bir Tekstil hayatımız oldu. Tekstil sektörüne girdik  ama o sektör beni sarmadı. Ondan sonra 2 yıl kadar Samanlı’da marketçilik yaptım. Orada da ayrı  bir tecrübe edindik kendimize..2005 yılında İstanbul'da İkitelli’de bu ebatlama işine başladık. 5 yıl kadar orada çalıştım. Bu işin inceliklerini , gerekliliklerini öğrendim bu işe girdiğimde  sunta neydi, mdfneydi  bilmiyordum. Bu işte kendimi geliştirdikten sonra Bursa'nın en büyük firması olan Kasapoğulları orman ürünlerine transfer oldum. 3 yıl kadar orada çalıştım sonrasında  yine 3 yıl kadar  Yasin Mobilya adlı iş yerinde çalıştım .İlerleyen süreçte  bir firmada daha  çalıştıktan sonra 2018 Mayıs ayında edinmiş olduğum tecrübe ve  birikimlere istinaden Allah'ım da nasip etti ilk bu işe başladığım İstanbul'daki eniştemle burada ortak olarak bu işyerini açtık. Bu işte 4 yılımızdayız. İlk günkü günden çok daha iyi bir durumdayız, müşteri potansiyeli olarak olsun ,işüretimi  olarak olsun, piyasayı tanımak anlamında olsun daha iyi bir durumdayız.

 İŞİN SIRRI; ZAMANINDA TESLİMAT YAPILAN  İŞİN ARKASINDA DURMAK

Tedarikçi  firmalarımızla iyi geçiniyoruz, gelen müşterilerimize karşı özellikle Mobilya sektöründeki insanlar sizden ilgi ve işinizin  arkanızda durmasını isterler yaptığınız işin arkasında  durduğunuz zaman yani sizde  öyle bir muhataplık bulduğu zaman sizi tercih ediyorlar. Tabii ki bunun yanında iyi iş yapmak lazım, temiz iş yapmak lazım, vermiş olduğunuz sözü tutmanız lazım, teslimatlarla ilgili sözlerinizi tutmanız lazım. O yüzdendir ki Küçük Sanayi’de 6 tane firmayız aynı işi yapan en son ben açılmış olmama rağmen   ilk 2’ deyiz çok şükür hamdolsun.15-16  yıldır bu işin içindeyiz. Tabii bunun avantajını kullanıyoruz en alt makineden bu işlere başladık direkt patron olmadık onunda elbette avantajı var. Aşağıda bir problem olduğu zaman kendin  çözebiliyorsun  birçoğunu ,çünkü biliyorsun. Ne gibi bir problem yaşayacağınızı ya da yaşadığınızda çözümün ne olduğunu biliyorsunuz. Bu da tabii bize  avantaj sağlıyor. Evliyim 2 çocuk babasıyım. Bir kızım ve bir oğlum var Allah bağışlarsa, inşallah bir erkek çocuğumuz daha  olacak.

SÜREKLİ YENİLENEN TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Sürekli yenilenen Teknolojiye ayak uydurmak çok önemli zamanında teslimat söz verildiği gün teslimatın yapılması çok önemli .Sonuçtabizden  alacaklarımalzemelerle  ilgili mobilyacı arkadaşlar ona göre plan yapıyorlar, onlarında müşterilerine vermiş oldukları teslimat sözleri var. Elbette  arada gecikme sıkıntılar  oluyor ama bu sıkıntıları mutlaka minimize etmek lazım. Biz de bunu burada minimize ederek müşterilerimize sunma gayreti içerisindeyiz.

Peki Zafer Bey burada ne gibi hizmetler veriyorsunuz neler yapıyorsunuz?

MOBİLYACI ARKADAŞLARIMIZA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYORUZ

Biz mobilyacılara hitap ediyoruz, mobilyacıların çıkarttıkları kesim ölçülerini yani yapacakları bir dolabın parça parça ebatlarını çıkartıp ne taraflarının bantlanacağını  bizlere bildirerek bizde bunun için bu işlemlerle ilgili maliyetleri onlara bildiriyoruz, karşılıklı okeyleştikten sonra üretime alıyoruz. Üretimde istedikleri şekilde ölçüleri kesiyoruz, kenarlara bant yapıyoruz, montaja hazır bir hale getiriyoruz. Mobilyacılara  çok büyük zaman kazandırmış oluyoruz. Mesela dükkanlarında yatar çalıştırmıyorlar toz, toprak olmuyor,bundan kurtulmuş oldular. Yatar çalıştırmadıkları için  bir adam tutmasına gerek kalmıyor. Bizimle  gerektiğinde iş yapıp ,gerektiğinde iş yaptırıyor. Bu bağlamda benim bir sloganımvar.” Ben mobilyacıların sigortasız elemanıyım”. Çünkü onların işleri oldukları zaman bana getirip işlerini yaptırıyorlar olmadıklarını zaman gelmiyorlar.

Günebakan Ebatlama’nın gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylersiniz Zafer Bey. Gerçekten 4 yıla yakın birt  zamanda güzel bir ivme yakalamışsınız?

GÖNÜL İSTER Kİ KENDİ YERİMİZ OLSUN

Gönül ister ki ilk etapta kendi yerimiz olsun. Şu anda kiralık durumdayız. Şu an biraz daha  işi ileriye götürüp bir  cnc  makinesi daha alıp daha fazla oval işler, dekorasyon işlerine girmeyi düşünüyorum. Tabii ki rabbim ne yazarsa odur ama biz öncelikle kendimize hedef koymamız lazım ki bundan 10 sene önce böyle bir işi düşünmeseydi ke sonuçta bugünlere de oturarak gelemezdik. Bunlar adım adım sindire sindire hedeflerimizi tek tek gerçekleştirerek  hedeflerimize ulaşmak zorundayız. Biz de o amaç doğrultusundayız dükkanımız şu an kendi imkanlarımla ayakta durabiliyor, kendi projelerinin altından kalkabiliyor bir sonraki adımda daha kapsamlı daha geniş daha fazla istihdam edebilecek bir işletme hedefindeyiz. Şu an 8 kişi ile burada hizmet vermekteyiz, tabi ileride hedeflerimiz doğrultusunda bu daha da artabilir. Bizim amacımız hedefimiz bu ülkemizin ekonomisine daha fazla destek vererek istihdamına da katkı sağlayabilmek.

Bizim sormak istediklerimiz , merak edilenler bu kadar Zafer Bey?  Siz son olarak neler eklemek istersiniz?

SEKTÖRDE SIKINTILARIMIZ MEVCUT

Mobilya sektörümüzde usta açığı çok büyük. Arkadan gelen çıraklarda  yetişmiyor eskisi gibi. Burada oda başkanımızla güzel değerlendirmeler yapıyoruz. Cemil Bey oda başkanımız bu konularla çok ilgili  iyi bir arkadaşımız çok çalışkan. Ama bu bir  kişinin yapabileceği bir şey değil. Bu kolektif yapılacak bir iş bir kişinin çabasıyla giderilemez. Mutlaka Mobilya sektörünü cazip hale getirmemiz lazım. Bunun da en büyük çabalardan bir tanesi de merdiven altı üretimini bitirmek. Başkan bana bunu hep söyler “Zafer Bey  vergi mükellefi olmayan insanlarla iş yapmayalım” der çok doğru ben buna katılıyorum. Biz de burada yüzde doksandokuz vergi mükellefi arkadaşlarımızla çalışmalar yapıyoruz. Mobilyacıları ayakta tutmamız için bunu böyle yapmamız lazım. Çünkü haksız rekabet oluyor.Haksız rekabeti   engellememiz lazım. Biz de burada bu yönde çaba harcıyoruz. Bu bağlamda mutlaka denetlemelerinde sıkı olması lazım bizim de çabamız yetersiz.İnsanların oto kontrol sisteminin olması lazım. Burada bir tane esnafımızın dükkanını kapatmasından hepimiz sorumluyuz.Merdiven altındakiler zaten bir fabrikada çalışıyor, hafta sonları  ekstradan iş yapıyor bu sefer mobilyacının alacağı işi engelliyor ,mutlaka bu sıkıntıların giderilmesi , bunun engellenmesi lazım. Benim ondan kazanacağım üç kuruşu  izah edemem.Fakat  bir dükkanın kapatılmasını dahi  kesinlikle istemem.Bu konuda manevi boyutunda ben biraz daha fazla hassasım.

DOĞRU İŞ YAPIP GÜÇLÜ KALMAK ZORUNDAYIZ

    Doğru iş yapıp güçlü kalmak zorundayız. Bizim gibi insanlar mutlaka piyasada güçlü kalmak zorundalar. Çünkü biz piyasadan çekilirsek meydan diğerlerine  kalacak. O yüzden biz ayaklarımızı sağlam basacağız ve sağlam duracağız ve daha fazla olarak sektörde daha geniş bir yer tutmamız lazım.Buradan başta Bursa'da yaşayanlar  olmak üzere 84 milyon Türk insanına Bursa'dan Beşevler Sanayi Sitesinden sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Beşevler Sanayi Sitesi

64 Blok  No:1-2

Tel:0 224 441 51 22

Nilüfer/BURSA