Dünya'da yaşanan şiddet olaylarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği harekata işaret ederek, taraflara diyaloğa geçerek, siyasal mekanizmaları harekete geçirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

REHİNELER SERBEST BIRAKILMALI

Ayrıca, alıkonulan rehinelerimizin derhal serbest bırakılmasını isteyen Gül, "Bu çatışmaların mağduru olan bütün halklar bizim tarihi, kültürel ve insani bağlarımız olan halklardır” ifadelerini kullandı

NELER YAPILABİLİR?

Siyasi bir mesaj özelliği de taşıyan açıklamasında, Abdullah Gül liderlere de çağrıda bulundu. Gül açıklamasında, "İsrail Gazze’ye hava saldırılarını durdurmalı, kara harekâtı yapmaya kesinlikle tevessül etmemelidir. Filistin halkının vazgeçilmez haklarını geri verecek şekilde barış müzakerelerinin tekrar başlaması için gayret gösterilmelidir. Irak’ta herkesin mezhepçi ve etnik yaklaşımları bırakması gerekir. Afganistan’da Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları tartışma konusu olmaktan çıkmalı, yeni yönetim bir an önce görevine başlamalıdır” dedi.