Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ‘Başkan Burada’ projesi kapsamında makamını bu hafta Görükle’ye taşıdı. Başkan Bozbey, ilk olarak Mahalle Muhtarı Harun Kızıl ile bir araya geldi. Bozbey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Muhtar Kızıl, bölgenin en büyük sorunun, sokaklarda geri dönüşüm atığı toplayan ve halkın çekçekçi olarak tanımladığı kişilerin verdiği rahatsızlık olduğunu söyledi. Çekçekçilerle ilgili sorunların halkın büyük tepkisini çektiğini söyleyen Kızıl, tüm kurumlardan bu konuya çare bulmasını istedi.

TARIM ALETLERİ ÇALINIYOR

Görükle’nin gereken hizmeti aldığını vurgulayan Başkan Bozbey ise çekçekçi sıkıntısını da yakından bildiklerini ifade etti. Konuyu daha önce defalarca ilgili kurumlara dile getirdiklerini belirten Bozbey, “Emniyetimizin de hassas olduğunu bildiğimize rağmen hâlâ çekçekçi sorununun fazlasıyla bu bölgede farklı yönleriyle yaşandığını görmenin üzüntüsü içindeyiz. Özellikle Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze ve Emniyetimizin yetkililerine buradan seslenmek istiyorum. Bu çekçekçi olayını mutlaka kökünden ortadan kaldırmamız gerekiyor. Görükle bölgesinde son zamanlarda yaşanan hırsızlık olayları son derece çirkin. Özellikle çiftçilikte kullanılan malzemeleri alarak gidip satmaları ya da başka bir yere hurda alanlarına götürmeleri son derece yanlış. Yaşanan adli olaylar da var. Yetkililerimizin ve özellikle de hurdacılarımızın bu konuya bakış açısı son derece önemli. Eğer siz bu kentte bu sistemi böyle yönetmeye kalkarsanız bu ileride baş edilemez ya da farklı sorunları ortaya çıkaracak bir düzene gelir. Onun için özellikle hurdacılarımıza buradan seslenmek istiyorum. Lütfen çekçekçi olayını kaldırsınlar. Eğer gerçekten o malzemelere ulaşmak istiyorlarsa zaten vatandaşlarımız topluyor. Satmak istediğini de zaten satıyor. Bu sistemle bu olayın çözülmesi mümkün değil. Bu konuda kurum olarak bize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi. 

VATANDAŞ DA AYNI FİKİRDE

Vatandaşlar da Muhtar Harun Kızıl’ın ardından Başkan Bozbey ile bir araya gelerek yaşanan çekçekçi sorununa dikkat çekti. Gün boyu vatandaşların sorun ve önerilerini dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, Hatice Gani Erverdi Ortaokulu’nu da ziyaret etti. Okul Müdürü Ahmet Öztürk ve öğretmenlerle de buluşan Bozbey, çalışmalarında başarılar diledi.