Özkan YILDIRIM

Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin sosyal entegrasyonunu sağlamak amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı “hane ziyaretleri” kapsamında, Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Bursa Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bursa’daki Suriyeli aileleri ziyaret ediyor. Bu kapsamda, Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş ile Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları; Satar, Rişşo ve Khashan ailelerini ziyaret etti. Suriyeli ailelere destek olmak ve ihtiyaçlarının belirlenmesini amaçlayan ziyarette, duygusal anlar da yaşandı. Satar ailesinin 10 yaşındaki kızı Revan Çubukçu’nun ziyaret heyetinden bulunduğu talep, Suriye’de yaşanan dramın yürek burkan fotoğrafını ortaya koymasının yanında, sarsıcı bir gerçeği de olanca çarpıcılığıyla gözler önüne serdi.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

YÜRÜMEYE HASRETTİ 
İç savaşta anne ve babasını kaybeden minik Revan, babaannesiyle birlikte 10 kişiyle paylaştıkları mütevazı bir evde yaşıyor. Sol bacağını, Suriye’de bırakan Revan, akranları gibi gezip oynayamıyor, yürüyemiyor, koşamıyor. “Annemi, babamı, hatırlamak dahi istemediğim o korkunç patlamada kaybettim. Evimizi enkaz yığınına çeviren patlama, beni yetim bıraktı. Sol bacağımı ise bedenimden kopardı. Şimdi bu yarım halimle, hayata tutunmaya gayret ediyorum. En büyük hayalim, akranlarım gibi gezip oynayabilmek. Yürüyebilmek, koşabilmek” sözleriyle yürekleri burkan minik Revan, Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni harekete geçirdi. Hayırsever vatandaşlara anlamlı çağrı Revan’ın durumunun Suriye’de yaşanan vahşeti belgelediğini belirten Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, hayırsever vatandaşlara Revan’a yardım çağrısında bulundu.

GAYRETLER SONUNA KADAR
Protez bacak temini için girişim başlattıklarını vurgulayan İpekçioğulları, minik Revan’ın yardım çığlığına duyarlı hayırsever Bursalıları kendileriyle irtibata geçmeye davet etti. Sosyal ve ekonomik destek Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş ise minik Revan için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak sosyal ve ekonomik destek sağladıklarını belirterek, minik kızın okula devamını da yakından takip ettiklerini vurguladı. Kalbi Selim Derneği ile birlikte Suriyeli aileleri ziyarete devam edeceklerini ifade eden Öneş, sorunların çözümü ve ihtiyaçların belirlenmesinde gayret göstereceklerini de sözlerine ekledi.
 

YARDIMLAŞMADA ÖNCÜ
Bu tür bir yardım çalışması gerçekten de Kalbiselim’in yaptıklarından sadece biri… Daha birçok çalışmadan, organizasyondan, yardım faaliyetinden yüzünün akıyla çıkmış olan Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği geçmişi daha ancak 5 yıl öncesine dayanmasına rağmen Bursa’da ayni ve nakit olarak ulusal çapta birçok yardım kuruluşunu geride bırakarak ulaşılması güç rakamlara ulaşmış olması gerçekten de yaptıkları uğraşı sonrasında bizleri şaşırtmadı. Dediğim gibi kurulalı daha birkaç yıl olmasına rağmen bir avuç gencin fedakârlığı ile Bursa'da mazlumların feryadını duyan, işiten hale geldiler. Kalbiselim bu bağlamda devlet büyüklerimizin de takdir ettiği bir dernek durumuna erişti. Kendilerine güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadan, ortada zerre kadar şüphe bırakmadan, yardım seven, zekât verenlerle birlikte, yüzleri güldürüyorlar. Derneğin Başkanı Osman İpekçioğulları işinden artan zamanının tamamını hastaya, düşküne, mazluma, yetime, öksüze ayırıyor. Biraz önce yukarıda da bahsettiğimiz konu sadece bunlardan bir tanesidir. Sosyal faaliyetlerle yetimlerin gönlünü hoş tutuyor, garipleri sevindiriyor. Kızmayı, sinirlenmeyi unutan Başkan İpekçioğulları, her gün yüzlerce insanla muhatap oluyor, kesinlikle çözüm üretiyor; derneğe gelenler mutlu bir şekilde ayrılıyor. Bir elin parmağını geçmeyen ekibiyle alkışlanacak, takdir edilecek mucizevi, şaşılası işlere imza atıyorlar.

YÜREKLERİNDE RİYA YOK
Gecenin bir yarısında çocuğuna süt almaya parası olmayan bir anneye evinden kalkıp, açlıktan uyuyamayan yavrunun karnını doyuracak erzakları ulaştıracak kadar inanılmaz işlere imza atıyor bu çocuklar. İşte Kalbi Selim Derneği'nin kısa sürede bu kadar çabuk büyümesinin sebebi bu. Yüreklerinde zerre kadar riya olmayan bu gençler, yardımseverlerin attığı adımlar sayesinde, kimsenin, dinine, diline, ırkına, bakmadan görünmeyen bir eğitim yuvası olmuş durumdalar. İnsanların iyi niyetinin suiistimal edildiği bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde, devletin bütün birimleri tarafından kabul görmüş, takdir edilmiş olan Kalbi Selim Derneği'nin attığı iyilik adımları her kesim tarafından takdirle karşılanıyor.