Özkan YILDIRIM

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Öncelikle Osman Muhtarım bizleri, ekibimizi bu  güzel doğa harikası güzel mahallenizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz sonrasında elbette değişik konularda değişik sorularımız da olacak.

DOĞUŞTAN EMEKÇİYİM

Buralara kadar gelmiş olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Osman Bayer, 1 Mayıs 1972'de doğumluyum doğuştan emekçiyim diyebilirim. Okul aile birliği başkanlığı yaptım iki dönem ilk ve Ortaokulda. ayrıca okul aile birliği başkanlığını İznik'te Çok Programlı Lise'de de iki dönem yaptım. Kulüp başkanlığı yaptım Göllüce spor kulübünde iki dönem. 8 yıl da başkan yardımcılığı görevinde  bulundum spor kulübümüzde.Yedi buçuk yıl CHP’de İlçe başkan yardımcılığı yaptım. Vekillerimizle çok güzel ilişkilerimiz oldu çok yakından tanırlar beni. Bunun yanı sıra çalışma hayatı anlamında s plakalı aracımla öğrenci servisliği de yapmaktayım. Bunun yanı sıra zeytin bahçelerimiz var çiftçilikte  yaptık.Evliyim 4 çocuk babasıyım. Üç kızım ve bir de oğlum var   ellerinizden öperler. Üçü de üniversite mezunu en küçüğü de yine başarılı bir şekilde ortaokula devam etmekte.

Bayağı  yoğun bir şekilde STK çalışmaları, Parti çalışmaları gerçekleştirmiş siniz.Peki muhtar olma fikri nereden geldi muhtarım?

HERKESLE ARAM ÇOK İYİ

Ben siyasetin içerisindeyken de halkımızdan sağ olsunlar teklifler  geldi muhtar adayı olma   anlamında, ama işte siyasette yöneticilik yaparken muhtar adayı olamıyorsunuz aza adayı olabiliyorsun fakat  muhtar adayı olamıyorsunuz. Bu manada  aktif siyasetin içinde iken aday olamadım sonrasında aktif siyasetten ayrıldıktan sonra aday oldum.Bütün Partililerle Parti yöneticileri ile aram hep  iyi olmuş olduğundan ben de aday oldum seçimlerde.2019 Muhtarlık seçimlerinde toplam 7 ay vardı köyümüzde. Ben geri kalan 6 adayın  almış olduğu oyu alarak rahat bir şekilde kazandım halkımızın da desteği ile sağ oolsunlar.

HALI SAHAMIZIN AZ BİR İŞ KALDI

Muhtar olduktan sonra bütün partiler ile aram çok iyi oldu halı sahamızda  şimdi gider oradan da çekimler yaparız çok güzel bir halı sahası yapılıyor, malzeme çok güzel ,tellerle etrafı örtüldü üstü de kapatılıyor file ile Sonra bir halı çektikten sonra hazır olacak. Alan olarak 7200 metrekarelik bir alan ayrıca sportif alanın dışında kullanılamaz şerhi de  koyduk. O da çok güzel oldu. Gölün Kıyısında mükemmel bir tesis  olacak inşallah bittikten sonra buradan değerli başkanlarımıza bu konuyla ilgili teşekkür etmek istiyorum.

Muhtarım  aşağı yukarı 2 buçuk yıldır Muhtarsınız muhtarlık sürecinin de yarısı bitmiş durumda ama tabi bir sene 1 sene kadar bir pandemi süreci de yaşandı bu süre içerisinde. Neler umduğunuz neler buldunuz bu muhtarlık sürecinde neler yapabildiniz şimdiye kadar?

Benim köyüm İznik’in  en büyük ikinci köyü nüfus açısından, yüzölçümü arazi açısından söylüyorum bunu. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçerken ben muhtar değildim. Tabii eskiden bazı köyümüzün  gelir kaynakları  varlıkları vardı sonra  belediyeye geçti. Bunların zamanında kooperatife geçilmesi  çok iyi olurdu. Eskiden birçok tesisi bakkalı, berberi ,kahvesi köyün 1 milyon TL’lik neredeyse  bütçesi vardı. Bana sorarsanız  ben köyde kalmayı tercih ederdim.Sağ olsun Ak Parti İlçe Başkanı ne zaman ararsam açar toplantıda ise  mutlaka döner. Belediye başkanımızda yine aynı şekilde beni zaten cümle alem bilir,tanır.Az değil  7 buçuk yıl CHP ilçe başkan yardımcılığı yapmışlığım var. Fakat muhtar olduktan sonra kesinlikle  particiliği bıraktım, muhtarın partisi olmaz zaten. Bana hiç oy vermeyen sokaklara kilit taşı döşettim.  Biraz sonra gidip oradan da çekimler yaparız.

SULAMA GÖLETİ DOSYAMIZ HAZIR

Sulama göleti dosyamız hazır, ödenek ile ilgili bazı sıkıntılar yaşanıyor. İnşallah en kısa zamanda gölet  çalışmalarına başlanır. 20.000 dönümlük, arazimiz var bizim yüzölçüm olarak da büyük bir Köy.  Turizm'de gerçekten canlı köyümüzde. Yukarıda güzel sularımız var ,her şey olumlu  kamulaştırmaya gerek yok. Göletler Daire başkanımızla Halil Bey ile görüştük. İnşallah çalışmalarımızda en kısa zamanda başlayacak diye tahmin ediyorum.

 Ben seçim beyanname de yazdım kesinlikle oy versin vermesin kimseye ayrım yapmayacağım diye söylemiştim. Kimse bana MHP'liyim, Ak Parti'liyim  diyerek ayrım yapıldığını söyleyemezler. Çünkü ben bunu seçim beyannameme  de yazdım. Beyannamemde  yazılı duruyor, herkese eşit mesafedeyim oy veren vermeyen herkese elimden geldiğince hizmet götürmek için gece gündüz çalıştım, çalışıyorum, çalışacağım.

Peki mahallenizde hali hazırda şu olsa iyi olur, bu da olsa güzel olur dediğiniz projeler çalışmalar var mı Osman muhtarım.?

TÜRKİYE’DE SAHİL ŞERİDİ EN UZUN 7.KÖY GÖLLÜCE

Benim köyüm Türkiye'de sahil şeridi en uzun Türkiye'de 7. köy. 6 kilometrelik sahil şeridi miz var şimdi Park Bahçeler geldi çalışmalar yapıyorlar arkadaşlara ben evimde özel yemek yaptırdım ,onlara vermek için yeter ki hizmet gelsin. Ben her türlü şeye katlanırım ve güzel hizmetlerde geliyor.İlk önceliğimiz az önce de söylemiş olduğum gibi gölet, bir an evvel sulama göletimizin bir an evvel başlanmasını bekliyoruz.

YOL İÇİN DİLEKÇELERİMİZİ VERDİK..

Bizim yine burada Balarım Sokak var Balarım’dan Kirazlıyayla’ya  Barçın’a , Yenişehir bağlantı yolumuz var. Bu yol Bursa yolumuzu 14 kilometre kısalyıtor. Ayrıca bu köyler  olarak birleşerek bunun dilekçelerini  verdik.Şu an stabilize çakıllı yol , araçlar  çalışıyor ama sıkıntı olabiliyor bazı noktalarda.O yola  en azından bir soğuk asfalt atılmasını istiyoruz bu yol ayrıca  dağ tarafındaki köylerimizin de canlanmasını sağlayacaktır mutlaka.

HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNİ TEKRAR BAŞLATTIK

Hıdırellez Şenlikleri 15 yıldır yapılmıyordu. Ben Muhtar olursam bunu başlatacağım dedim  ve 2000 kişilik yemek hazırlayarak Hıdırellez şenliklerini tekrardan canlandırdık köyümüzde çok güzel bir etkinlik olmuş oldu, uzun yıllar köyün bütçesi olmuş olmasına rağmen yapılmıyordu, böylelikle köyümüzün kendi olanaklarıyla esnafımızın desteği ile bir buçuk aylık hazırlık  neticesinde güzel bir şekilde hazırlanarak  böyle bir güzel şenliği gerçekleştirmiş olduk.

Osman muhtarım röportajımızın sonunda buradan Göllüce'de yaşayan vatandaşlarımıza insanlarımıza  neler söylemek istersiniz?

BİZ SİZLERİ İSTİYORUZ AMA ÇÖPÜNÜZÜ DEĞİL

Vallahi halkımız sabırlı olsun, Ben elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum elimizden geldiğince herkesi memnun etmeye çalışıyoruz. Denizlerimizde yaşanan kirlilik sebebiyle nüfusumuz daha da artmaya başladı.Normal hafta içinde 5- 6 bin olan nüfusumuz hafta sonları 10.000'e kadar çıkmakta. Sahil şeridinde temizlenme olayının gecikmemesi lazım,bu bizim için  gerçekten çok önemli. Sadece köylümüzden değil  gelen ziyaretçilerimizden  günübirlik gelenlerden çöp konusundan duyarlı olmalarını istiyorum.Biz Sizlerin  buralara gelmenizi istiyoruz ama çöpünüzü  değil diyoruz.Çevreyi Mutlaka temiz tutmalarını getirmiş oldukları çöpleri çöp torbalarına doldurarak geri götürmelerini istiyoruz gelen konuklarımızdan.Tabi uzun bir bayram sürecinden de çıktık biliyorsunuz buradan başta Göllüce köyü sakinleri  olmak üzere, İznik'te yaşayan, Bursa'da yaşayan ,84 Milyon  Türk milletinin geçmiş Kurban Bayramları da  kutlamak istiyorum, herkese sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.