Murat Şeker (21), Kadir Baki Mutlu (22), Hasan Yesin (21), Çetin Özdemir (22) ve Samet Dönmez (25) adlı gençler önceki gece, İznik Gölü Orhangazi sahiline geldi. Yanlarına kola ve çerez alan gençler çamlık içinde bir süre sohbet ettikten sonra Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu göl kenarında kilitli bulunan deniz bisikletlerinden birisini alarak göle açılmak istedi. Yanlarına diğer arkadaşlarını da alan gençler bir süre gölde gezinti yaptı. Kadir Baki Mutlu ve Murat Şeker, diğer arkadaşları sahile çıkarken kendileri deniz bisikleti ile bir süre daha gezeceklerini söyledi.

HABER ALAMAYINCA...

Kıyıya gelen üç kişi, yarım saat geçmesine rağmen denize açılan iki arkadaşlarından haber alamayınca durumu polise ekiplerine bildirdi. Gece saat 02.00 sıralarında göl kenarına gelen polis ve jandarma ekipleri, sahilde ve gölde arama çalışması başlattı. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden aramalar sonrasında sonuç alınamadı.

AFAD VE JANDARMA ALARMDA

İznik’de konuşlu bulunan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve sahil güvenlik ekipleri Orhangazi sahiline gelerek kayıp olan Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu’yu sahil boyunca aradı. Aramaların sonuç vermemesi üzerine olay yerine Bursa’dan çağrılan AFAD ekibi geldi. Öte yandan sahil şeridinde ve göl yüzeyinde iki gence ulaşılamayınca balık adamlar devreye girdi. Balık adamlar, Orhangazi iskele bölgesinde su altında arama çalışması başlattı.