İsrail asıllı caz sanatçısı, aktivist ve yazar Gilad Atzmon, Yahudilerin kendileriyle ilgili her konu üzerinden bir “uydu muhalefet” meydana getirdiğini söyledi.

MAZLUMDER´in davetlisi olarak ülkemizde bulunan Gilad Atzmon, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü´nde “Kontrollü Muhalefet” başlığında konuştu. Atzmon, “Yahudiler, çoğu kez onlarla ilgili bir şeyin, onları popüler olmayan bir hale getirdiğini kabul edebilir. Örneğin, Filistin Yahudiler ile ilgili bir sorunsa, buna karşı bir uydu muhalefet oluşturuyorlar. Tüm dünyada muhalefet, Yahudi organizasyonlar tarafından yönetiliyor” dedi. Uydu muhalefete ilişkin örnekler paylaşan Atzmon, bazılarını; kapitalizm, bankacılık, para-Karl Marx, Bernie Sanders, Filistin ve İsrail, Neocon ideoloji, Siyonist savaş, Noam Chomsky olarak sıraladı. Atzmon, tüm bu konularda söylemin Yahudi gruplar tarafından ortaya koyulduğunu belirtti.

1963´te İsrail´de doğan caz sanatçısı Gilad Atzmon, Siyonizm ve Yahudi kimlik siyaseti üzerine yaptığı çalışmalarla da tanınıyor. Kudüs´te aldığı müzik eğitiminin ardından 1994´te İngiltere´ye göç eden Atzmon, 2002´de İngiliz vatandaşı oldu. “Kafası Karışıklar için Kılavuz” ve “Tek ve Biricik Aşkım” adlı iki roman yayınlayan Atzmon´un Yahudi kimlik siyasetiyle ilgili düşüncelerini kaleme aldığı, ülkemizde “Göçebe Kimlik” ismiyle çıkan kitabı, 10 dile çevrildi. İsrail´in Filistin politikasını her fırsatta eleştiren Atzmon, Siyonistler tarafından antisemitizmle suçlanmıştı. Atzmon en son 2015´te Türkiye´de insan hakları ve Filistin temalı bir konser vermişti.