Filistin, kendi bayrağının da aralarında bulunduğu BM´ye üye olmayan gözlemci ülkelerin bayrağının da BM Genel Merkezi´ne asılmasıyla ilgili başvuruda bulunmuştu. Filistin´in başvurusu üzerine 193 üyeli BM Genel Kurulu, Filistin bayrağının New York´taki genel merkez ve diğer BM ofislerinde üye ülkelerin yanına asılmasına dair tasarıyı oylamak üzere toplandı. Oylamada 119 üye ülke tasarıya evet, ABD ve İsrail´in aralarında bulunduğu 8 üye hayır yönünde oy kullanırken, 45 üye çekimser kaldı. AB´ye üye 28 ülke ise çekimser kaldı.
Fransa, İsveç, İtalya, İspanya, İrlanda, Slovenya, Lüksemburg, Belçika, Malta ve Polonya ise "evet" dedi.
Fransa BM daimi temsilcisi Francois Delattre, Fransa´nın iki devletli çözüm lehine oy kullanmak için evet dediğini belirtti. İsrail´in BM Büyükelçisi Ron Prozor, tasarıyı kabul eden BM Genel Kurulunu “Eğer, Filistin dünyanın düz olduğunu önerseydi, kurul bunu da oylardı” sözleriyle eleştirdi.

ABD´nin BM nezdindeki daimi temsilcisi Samantha Power ise, Filistin bayrağının BM Genel Merkezi ve BM ofislerine asılmasının İsraillileri ve Filistinlileri bir araya getirmeyeceğini söyledi. Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ise, Paris´te gazetecilere yaptığı açıklamada kararı “Filistin´in BM´e tam üyeliğe kabulü için önemli bir adım” olarak yorumladı.

Karara göre, bayrağın 20 gün içerisinde BM Genel Merkezi ve BM ofislerine asılması gerekiyor. Filistinli diplomatlar, bayrağın 30 Eylül´de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas´ın BM Genel Kurulunun yıllık toplantısında dünya liderlerine sesleneceği gün asılmasını istedi.
2012 yılında BM Genel Kurulu, Filistin´in BM´ye üye olmayan gözlemci devlet statüsünü kabul etmişti.