AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Şükrü Kaplan’ı makamında ziyaret ederek, başarılar diledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Emniyete güvenimiz sonsuz. Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Zaten çalışmalarınızla İnegöl’ün huzurunu sağlamaya çalışıyorsunuz. Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi'nin ve İnegöl Belediyesi'nin desteği ile İnegöl’e MOBESE’nin kurulması, sizin çalışmalarınıza destek verecek” dedi.

ŞAHİN’DEN BONZAİ UYARISI

Uyuşturucu kullanımı ile ilgili cezaların artırılması için TBMM’de düzenleme yaptıklarını hatırlatan Şahin, “Uyuşturucu satışı yapan, yaptıran ve uyuşturucu kullananlara yönelik cezaların artırılmasını sağladık. Bunların takibi konusunda İnegöl’de yaşayan bir vatandaş olarak da, İnegöl’de bonzai denen hadisenin artarak kullanılıyor olmasından son derece üzgünüm. Bunun takibi size düşüyor. Kanunun size verdiği gücü sonuna kadar kullanmanızı, inlerine kadar girmenizi arzu ediyorum. Bu konuda ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmak için yanınızda olacağımızı söylemek istiyorum. Neslin sağlığı çok önemli. Lütfen gençlerimizin bu illetten kurtulması için elimizden gelenin fazlasını yapalım. İnegöl’ün böyle haberlerle anılıyor olması da bizi üzüyor” diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ise, “İnegöl’ün güvenliğini ve huzurunu hep birlikte sağlamamız gerekiyor. Kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Vatandaşımızın bize sahip çıkması çok önemli. Polisin başarısı yakaladığı suçlu sayısıyla orantılı değil, vatandaşla sürdürülebilir karşılıklı sevgi saygıya dayalı işbirliğinden geçiyor. Bizde bunu sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Emniyet bünyesinde KOM’un kurulmasına çok katkı sağladılar” dedi.

OPERASYON BAŞARISI

Uyuşturucuya yönelik çalışma yaptıklarını hatırlatan Kaplan, “Türkiye genelinde belki de büyük illerde bile yapılmamış derece gizli bir uyuşturucu operasyonu yaptık. 37 şahsın tutuklanması sağlandı. Eskiden serbest kalabiliyordu. Ama yaptığımız çalışmayla tutuklulukları devam etmekte. Bunlardan bir iki tanesi serbest kaldı, onlar da bakıma muhtaç çocukları için serbest kaldılar” diye konuştu.

Keyif verici uyuşturucu madde kullananların sayılarının emniyette mevcut olduğunu aktaran Kaplan, “Bu maddeleri kullananların yüzde 90’ı aynı şahıslar. Bunlar sadece madde kullanmıyor, birçok suçu da beraberinde işliyor. Arife günü hastaneye yatırılanlar esrarla ilgiliydi. Acil serviste yaşanan kargaşa da kızın ailesiyle beraber olduğu çocuğun ailesi arasıyla tartışmaydı” dedi.