GÖKÇE ÇALIŞCİ

‘Tarım ve İklim Değişikliği’ kapsamında Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ortak basın açıklamasında bulundu. Tercih yapacak öğrenci ve velilere tarım alanında farkındalık kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül önemli açıklamalarda bulundu.

‘SAHAYA DONANIMLI İNECEKLER’

Tarım ve hayvancılık alanına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Bursa önemli bir tarım kenti. Hayvancılık yönünde kentimizde büyük tesisler bulunmakta. Amacımız üretim yaparken kapasiteyi yükseltmek ve tarım bölümünde okuyan gençlere katkı sağlayabilmek. Öğrencilerimize çeşitli imkânları vermeyi amaçlamaktayız. Zaman zaman öğrencilerimizin buraya gelerek bilgi almalarına imkân sunacağız. Daha iyi yetişmeleri için sahaya daha donanımlı gitmelerini sağlayacağız. Tarımsal eğitime bu önemin verilmesiyle daha nitelikli insanlarımız okuyarak ülkeye hizmet edecektir. Tarım önemli bir alan haline geldi. Bilgi satın almayla olmaz. Onun öğrenilmesi lazım. Özellikle kırsalda yaşayan çiftçilerimize ve öğrencilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ÜRETEN BİR TÜRKİYE YOLUNDA’

En büyük hedeflerinin ülke ekonomisine katkı sağlayacak gençler yetiştirmek olduğunu söyleyen Gür, “Çiftçi olmak isteyen ve ülkemizin değerli topraklarını Bursa gibi bir yerde kendi işini yaparak bu ülkenin ekonomisine katkı sağlayan gençler yetiştirmek en büyük hedefimiz. Tarım alanı olan öğrenci yetiştirilen başka yerde ARGE çalışmalarımız var. MEB olarak hem tarım hem makina bilişim olan diğer okullarda AR-GE üretmeye başladık. Biz tarımdaki toprağın verimliliğini kullanan çocuklar yetiştirerek tarımın ARGE tarafını destekleyerek, AR-GE leri ortaya koymuş oluyoruz” dedi. Okullarda en büyük güçlerinin Tarım Bakanlığı olduğunu söyleyen Gür, “Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım alanına sınavlı öğrenci alacak ve tarım alanına giren öğrencilere 300 TL burs vereceğiz. İş adamları ve Büyükşehir Belediyesi beş bin çocuğa burs verecek, okula destek veren firmalarla yaptığımız görüşmeler sonucunda bütün gençlere, yüzde beş dilimlik kesime ayda bin TL ve dizüstü bilgisayar vereceğiz. Tarımı temsil edecek ve mühendisliğe yürüyecek evlatlarımızı bu okula bekliyoruz. Bu güzel toprağı verimli kullanacak gençleri tercih döneminde yapmış olduğumuz çalışmayı aktarmak istedik bakan ve bakanlığımız son dönemin en tarihi çalışmalarını gerçekleştiriyor. Mesleki teknik eğitim güçlenirse üreten bir Türkiye yolunda ilerleyeceğiz. Eğitmen ya da mühendis ihtiyacımız karşılanacak ülkemiz için hayırlı olacak diğer tarım liselerimizin Türkiye'nin üretim gücü olacaktır. Bize inandığınız için teşekkür ederiz” diye konuştu.

AR-GE  ÇALIŞMALARI DESTEKLENECEK

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül son dönemde bakanlığın önemli politikaları olduğunu söyledi. Tarım lisesinde olmaktan oldukça memnun olduğunu ifade eden Aygül, “Bugün burada tarım lisesindeyiz ve tarım müdürümüz yanımızda. Tamamen okulumuzda üretilen ürünlerin olduğu masadayız bu da benim için ayrıca gurur verici. Osmanlı’nın baş şehrinde ve Abdulhan’ların döneminde bir ziraat mektebinin bahçesindeyiz. Bu ülkenin milli ekonomisine katkı sunan gençleri yetiştirmek bizim önceliğimizdir. Biz tarımın AR-GE tarafını da geliştiriyoruz. Bunu bütün alanlarda yaptığımız gibi tarım alanımızda da yapacağız. Türkiye için nitelikli çiftçiler yetiştirme gayretindeyiz. Mesleki ve teknik eğitim güçlenirse daha da güçlü Türkiye olacaktır” dedi.