Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bir süredir gündeme getirilen kaçak yapı iddialarına, düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen toplantıda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Osman Ayradilli ile Remzi Çınar, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ve Osmangazi Belediye Meclisi Üyesi Ercan Korkmaz, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ve Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Şahin Sevinç de eşlik etti. Başkan Turgay Erdem, yaptığı açıklamada, sosyal medyada ve yazılı basında yer alan ve son olarak Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bile gündemini meşgul eden iddialarla kamuoyunun bir süredir meşgul edildiğine dikkat çekti.

Erdem, önceki gün, olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de, çalışma yönetmeliğine ve teamüllere aykırı olmasına rağmen, konunun Adalet ve Kalkınma Partisi Parti Grup Sözcüsü tarafından gündeme taşındığı ifade ederek şöyle devam etti:  “Açıkçası bu çabanın Sayın Başkan Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos gafının tüm ülke çapında yarattığı infiali gündemden düşürmek ve yeni gündemler yaratmak ihtiyacından doğduğunu düşünüyorum. Sonuç itibarıyla konuya açıklık getirme ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduk.”
Söz konusu yapının kendisine ait olmadığını vurgulayan Başkan Erdem şu ifadeleri kullandı: “Mülk sahibi kişi arkadaşımın kardeşidir. Benim başkanlık sürecimden önce inşaatı başlayan bu yapı için, belediyemizin ya da kişisel olarak benim işi kolaylaştırma yönünde hiçbir tavrımız olmamıştır.  İddialara konu olan bu yapı İmar Barışı Kanunu kapsamında 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapı kayıt belgesi alarak yasanın verdiği haktan faydalanan bir yapıdır. 3 Mayıs 2018 tarihli İmar Kanunu’na eklenen geçici 16. madde kapsamında, bu yapının 28 Ağustos 2018 tarihinde yapı kayıt belgesini aldığı görülmüştür. Bursa’da bu durumda olan binlerce yapı bulunmaktadır ve bu konu belediyenin değil, imar barışıyla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konusudur.”
Başkan Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi ekiplerinin söz konusu yapıda kontrol yaparak tespitte bulunduğunu ve çağrı gerçekleştirdiğini, ancak daha sonra yapı kayıt belgesi ibraz edilince yasal işlem uygulanmadığını sözlerine ekledi.

ERDEM: GEREKİRSE YIKIMI YAPILIR
Belediye olarak söz konusu taşınmazın yapımıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, ellerinde bulunan uydu görüntüsü vb. tespitlerin ve mevcut yerle ile ilgili görüşün kendilerine bildirilmesini istediklerini belirten Başkan Turgay Erdem, “Oradan gelecek görüşe istinaden 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği yasal işlemler uygulanacak ve ondan sonra gerekirse yıkımı da yapılacaktır” dedi.

TURGAY ERDEM’DEN “KAÇAK YAPILARI YIKALIM” ÇAĞRISI 
Mimarlar Odası’nda 3 dönem başkanlık yapmış ve hayatı kaçak yapılaşmayla mücadele etmekle geçmiş bir mimar olarak bu ithamlardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Başkan Erdem, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki çağrısını yineleyerek, “Bursa’da bu durumda binlerce yapı var. Gelin, 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların hepsini yıkalım. Ben varım.  “Meclis’te siz var mısınız?” dediğimde sesi çıkmayanların ise konuşmaya hakkı yoktur” dedi.
Başkan Turgay Erdem, özel hayatıyla ilgili de çirkin söylemlerin gündeme getirildiğine dikkat çekerek, “Bir çok ailede olduğu gibi benim ailemde de çatlaklar oluştu ve 2014 yılında evimden ayrıldım. 5 yıldır ayrı yaşıyoruz ve  hukuki süreç devam ediyor. Bu konuda ilk ve son kez konuşuyorum, bir daha özel hayatımla ilgili konuşmak istemiyorum. Ben aile birliğine, kutsallığına inanan biriyim. Ancak, sanki çok eşli bir hayat yaşıyormuşum gibi bir algı yaratma ve özellikle kadın kamuoyunu bana karşı kışkırtma çabası var.
Bütün bunlar itibarsızlaştırma çabaları. Bu sadece bana yönelik değil, 31 Mart’ta büyük başarı elde ederek belediye başkanı seçilen Türkiye genelindeki pek çok CHP’li başkana yapılıyor” dedi.
 

SARIBAL: SİYASİ LİNÇİN KARŞISINDA OLACAĞIZ 
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, 31 Mart ve 23 Haziran sonrasında siyasal iktidarın, CHP belediyeleri üzerinde özel çalışmalar yapmak üzere çeşitli yapılar oluşturduğunu belirterek  “CHP belediyelerini ısrarla itibarsızlaştırmaya, ötekileştirmeye, zora sokmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Eğer bir sorun çözülecekse hep birlikte muhalefet, iktidar ve meslek odaları oturalım, birlikte ülkenin kanayan yarası olan izinsiz binalarla ilgili bir çözüm üretelim. Ne yazık ki böyle bir sorunu birlikte çözme iradesi yerine para kazanmak için imar barışı deyip defalarca üst üste olanaklar, maddeler ilave ederek yenilediler. Elbette hukuka uygun olmayan hiçbir şey bize de uygun değildir. Ama siyasi iktidar köşeye sıkıştıkça saldırıya geçmekte. CHP’li belediyeler üzerinde çalışmalar yapmakta. Yerelde ve genelde ülke sorunlarını çözemeyen iktidar, bir kara kampanya yürütüyor. Bilinsin ki biz bu siyasi lincin karşısında olacağız” diye konuştu.

AYRADİLLİ: BURSA’DA BİNLERCE  KAÇAK YAPI VAR 
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de Bursa’da binlerce kaçak yapı olduğunu ancak son 16 yıldır ilk defa bir yapının bu şekilde gündeme taşındığına dikkat çekti.
Ayradilli, “Şato diye anılan yapının taban alanı 75 metrekare. Komisyon üyelerinin belirlenmesi için olağanüstü toplanan ve Alinur Aktaş’ın olmadığı  meclis toplantısında bu konuda son derece saygısız ve seviyesiz bir şekilde gündeme getirildi. Bunun bir tek sebebi vardır o da korkudur. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında yapılanlar suç teşkil eder, hatalı ve yanlış bir davranıştır” dedi.