Abdullah ASLANTÜRK

Özel Uludağ Sağlık Koleji, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de iş başındaydı. Öğretmenlerin gözetiminde Özel Uludağ Sağlık Koleji öğrencileri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve bazı ilçelerde stantlar kurdu. Bu stantlar sayesinde bir sağlık okulu olarak halk sağlığına ne derece önem verdiklerini bir kez daha gösteren öğrenciler, Bursa halkının sağlık alanında bilinçlenmesine de katkıda bulundu. Bursa Valisi İzzettin Küçük de stantları ziyaret ederek sağlığa verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN ÖNEMİ

Özel Uludağ Sağlık Koleji Kurucusu Özcan Alagöz, Hemşireler Haftası nedeniyle her yıl böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek, bu seneki çalışmalarında özellikle Osmangazi, Kestel ve Gürsu belediyelerinin kendilerine önemli destekleri olduğunu belirtti. Kestel Kaymakamı İskender Yönden, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da stantları ziyaret edip tansiyonlarını ölçtürerek, öğrencilere ‘mesleklerinin ne derece önemli olduğunu’ vurgulamış oldu.

VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİLER

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki standı ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Özel Uludağ Sağlık Koleji öğrencilerinin vermiş oldukları bu hizmetle vatandaşları bilgilendirdiklerine dikkat çekerek, “Bizler de ziyaretimizi gerçekleştirdik, tansiyonumuzu ölçtürdük. Bu vesile ile hemşirelerimizin haftasını kutluyorum” diye konuştu.