Yıldırım Belediyesi 2019-2020 Kültür Sanat Sezonunda konusunda ünlü isimleri Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor. Ünlü Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan, moderatörlüğünü Dr. Akif Hayta’nın yaptığı, ‘Modernizm ve Gençlik’ adlı söyleşisi ile Barış Manço Kültür Merkezi’ni dolduran Yıldırımlı gençler ve ilçe sakinleri ile bir araya geldi. Program öncesi konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, alanında uzman kişileri Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ettirdiklerini söyleyerek, “Kültür sanatın merkezi Yıldırım’da önemli etkinlikleri vatandaşlarımıza sunuyoruz. İlçemizde gerçekleşen dönüşümün bir ayağı olan sosyal dönüşümü de çeşitli etkinliklerimizle tamamlayarak şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

‘SİZİN İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Siz gençlerimiz için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Derdimiz ve isteğimiz sizlerin hayata iyi hazırlanmasıdır. Gelecekte hangi görevde olursanız olun işinizi iyi yapın ve kendinizi iyi yetiştirin. Eğitim-öğretim hayatınızda çok çalışarak geleceğe emin adımlarla koşmalısınız. En büyük miras geleceğe bırakacağımız güçlü bir ülkedir. Bu konuda bizlere değerli öğütler veren Yusuf Kaplan’a katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

GELECEKLERİNİ İMHA EDERLER

Programı gerçekleştiren Yusuf Kaplan ise modernleşen dünyada gençlerin zihnen, ruhen, bedenen ve kültürel olarak karşı karşıya kaldığı tehlikelerin terör tehlikesinden daha büyük ve daha ürpertici olduğunu belirterek, “Manzara ürkütücü gerçekten. Bu ülkenin genç kuşakları, bu ülkeye, değerlerine, medeniyet birikimine aidiyet bilincini hızla yitiriyor. Bunları söylerken gençleri suçlamıyorum. Yaşanan vahametin tablosunu resmediyorum yalnızca. Eğer gençlik, bu ülkenin değerlerine, anlam haritalarına, medeniyet birikimine yabancılaşıyorsa, bilin ki bunun nedeni biziz. Gençliğin sorularına cevap veremeyen, sorunlarına nüfuz edemeyeni kayıtsız kalan, kısacası gençliği ihmal eden, kısacası kendi hallerine terkeden biz yetişkinler” ifadelerini kullandı. Programın ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, ünlü Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan ile moderatör Dr. Akif Hayta’ya hediye takdim etti.