ÖZKAN YILDIRIM/ ÖZEL RÖPORTAJ

** Recep Bey öncelikle bizleri, ekibimizi uzun yıllar sonrasında tekrardan fırınınızda ve ofisinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Recep Leblebici kimdir? Sizitanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette merak edilen soruları da soracağız.

‘BABAMIZDAN, DEDELERİMİZDEN YADİGÂR’

Uzun yıllarsonrasında Reyhan Fırın’ına, bizlere, bana böylesine güzel birfırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Recep Leblebici,1957 Bursa doğumluyum. Reyhan’da Reşit Paşa İlkokulu'nda okudum zaten Reyhan çocuğuyum. Oradan sonra Erkek Lisesi'nin orta kısmına gittim, Ticaret Lisesi ve ardından da Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesi Gazetecilik ve Halkla ilişkiler Yüksek Okulundan 1980 yılında mezun oldum. Şimdiki adıİletişim Fakültesi, mezun olmuş olduğum okulun. Mezuniyetten sonra birçok yerde çalıştım sonrasında burada baba yadigârı, dede yadigârı fırınının işletmeciliğine soyundum. Fırınımızda 3 kızımız olmakla birlikte toplamda 10 kişi ile hizmet vermekteyiz. Simidimizin, tahinli pidemizin diğer bütün ürünlerimizin lezzetini tadını Bursa bildiği gibi bütün Türkiye’de bilir.

'OĞULLARIM SAYESİNDE GARANTİ ALTINDA’

İki oğlum var 2 oğlumda dükkânda imalatta çalışıyor. Bu anlamda Reyhan Fırın’ının geleceği de garantide. Çocuklarım Furkan Can Leblebici ve Hakan Mert Leblebicisayesinde. Simidin haricinde, cevizli lokum, tahinli pide, açma çeşitleri, kuru pasta çeşitleri, ramazanlarda tatlı pide çeşitleri ve daha birçok güzel lezzetlerimiz bulunmakta. Fırınımızın tarihi 1800'lü yıllara dek uzanmakta. Çok eski babalardan, dedelerden onların babalarından dedelerinden kalma. Ben ilkokuldayken, dedem rahmetli olmuşKapalıçarşı'da da kuruyemişçi dükkânları varmışKapalıçarşı'da yangın çıktıktan sonra buraya dönmüşler. 1800'lü yıllardan bugünlere böyle gelmişler. Bizim tarihimizi ortaya koymuş olduğumuz güzel lezzetleri bütün Bursa bilir.

İŞİN SIRRI KALİTELİ MALZEME VE USTALIK

** Peki,Recep Ustam bu lezzetin sırrı ne? Gerçekten şimdi elime aldığımda bu simit dolu dolu dolgun bir şekilde geliyor bana,sonra susamı vs. gerçekten öyle güzel özdeşleşmiş ki insan ağzına bir lokma aldığında güzel bir haz duyuyor.

Bu İşin sırrı öncelikle kaliteli malzemesinde, çok özel bir un yaptırıyoruzKonya'da Hekimoğlu fabrikasında tamamen bizim için yapılan bir un var. Bunun yanısıra mümkün mertebe herşeye dikkat ediyoruz. Dile kolay tabi geçmişten günümüze kalitemizi yansıtmak gelecek nesillerle geçmişin tükettiği, tarihi lezzetleri buluşturmak.

** Peki,Recep Ustam son olarak burada Bursa'da yaşayan insanlarımıza yurt genelinde yaşayan unlu mamulleriseven vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz ne tür mesajlar vermek istersiniz?

"Babamızdan, dedelerimizden bugünlere gelmiş olan bir hizmeti bizler de burada devam ettiriyoruz. Reyhan Fırını 1800'lü yıllara dek uzanmakta. Başta simit olmak üzere bütün unlu mamulleri fırınımızda üretmekteyiz. Bursalılar bizim bu güzel mamullerimizin lezzetini çok iyi bilirler şehir dışından çarşımıza ziyarete gelen insanlarımız da mutlaka simidimizi, tahinli pidemizi ve diğer bütün ürünlerimizi almadan geçmezler. Bu anlamda uzun yıllardır güzel bir çalışma ortaya koymaktayız. Başta Bursalılar olmak üzere Bursa'ya gelen herkesi fırınımıza bekliyoruz. Bu hizmet çarkı benden sonra da inşallah çocuklarım Furkan Can Leblebici ve Hakan Mert LEblebici tarafından da devam edecektir. Hatta onların çocukları, çocuklarının çocukları ile birlikte daha da ileriki yüzyıllara taşınacaktır diye tahmin ediyorum. Son olarak başta Bursa'da yaşayan hemşehrilerim olmak üzere yurt genelinde yaşayan 84.5 Milyon Türk insanına sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

KESİNLİKLE UĞRAMADAN GEÇMEYİN

Kuruluşu 1800'lü yıllara dayanan o günlerden bugünlere asırlar geçiren ama hiçbir zaman kalitesinden lezzetinden ödün vermeyen Reyhan Fırın’ının günümüzdeki işletmecisi Recep Leblebici ve Recep Ustamızın değerli oğulları Furkan Can Leblebici ve Hakan Mert Leblebici’ye bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Son sözde Bursa'da yaşayan değerli hemşerilerime olacak. Bu tarihi fırının güzel lezzetleri güzel unlu mamulleri gerçekten birbirinden güzeller. Simidi elinize aldığınızda vermiş olduğu o dolgunluk hissini tahinli pidesinin içerisindeki o derin lezzeti yaşamak istiyorsanız mutlaka Reyhan Çarşısında olan Reyhan Fırın’ına gitmenizi Bursa'da yaşayan değerli hemşerilerime hem de şehir dışından gelenlere ısrarla önermek istiyorum

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Reyhan Caddesi No:31 Tel: 0 224 221 36 99 Gsm: 0 532 424 16 10

mail: [email protected]

OSMANGAZİ/BURSA