Osman GÜRÇAY
Nilüfer Kadın Korosu’nun ‘Gönül Köprüleri kurulsun. Çocuklar mutlu olsun’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği ve muhteşem bir ilgi ile izlenen Güneydoğu turnesi sonrası Nemrut dağı ziyareti sonrasında geçirdiği kaza haberi Bursa’yı derinden üzmüştü. Kazanın büyüklüğü karşısında küçük yaralanmalar ile atlatılması büyük bir mucize ve yapılan seyahatin anlamının büyüklüğü karşısında Allah’ın koruması olarak gösterilmişti.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

İFTARLAR BİLE İMECE USULÜ 
Her şeyin yoluna girmesi ve travmanın atlatılması için bir süreç gerekiyordu. Sevgili Koro Şefi Dr. Aysel Gürel’in gayretleri ve metaneti ile süreç yaşanmış ve bitmiş görünüyor. O kadar birbirine bağlı ve kalabalıklar ki; mütevazı bir köy nüfusunu buldukları için ben onlara koro halkı demeye başladım. Hem konser sezonuna veda etmek hem koro halkının moralini tazelemek hem de Ramazan ayında birlikte iftar açmak maksadıyla Buz Park’ta verdikleri iftar, konserleri gibi yine dolu dolu idi. Bu koroyu seviyordum ama iftarlarını bile imece usulü kimseye yük olmadan, kimseden medet ummadan katılanların bütçesi ile karşılamaları onlara olan saygımı sevgimi katladı.


HAVUZ BAŞINDA TAVLA PARTİSİ
İftardan sonra bir teşekkür konuşması yapan Aysel Hoca’nın enerjisi salonda alkışlarla kutlandı. Bu kez eş durumundan katıldığım iftar sonrasında Aysel Hoca önderliğinde bilinen şarkılardan oluşan hep birlikte yapılan fasıla eşlik ederken gözlerimi kapattım ve kendimi arkasında 200 koristi olan sanatçı gibi hissettim. Size de şiddetle tavsiye ederim. Fasıldan sonra erkek kısmı için son altın kupa ödüllü tavla partisi düzenledik bahanesiyle beyefendileri  paketleyip havuz başına attılar. Ben iyi oynadım ama zarım gelmediği için şampiyona yenildim bahanesinin altını itina ile çizmeliyim. Biz havuz başına çıkınca içerde kına gecesi kıvamında saatlerde yorulmadan eğlenen Nilüfer Kadın Korosu halkının coşkusu geç vakitlere kadar sürdü. Eylül’e kadar tatile giren koro yeniden çalışmalara başladığı zaman değerli hocaları ve benim sevgili dostlarım Aysel – Kenan Gürel’in genç babaanne ve dede olacağının müjdesini de ilk benden duymuş olun.