Tekbir getirilerek; ‘Zulme karşı omuz omuza!’, ‘Katil İsrail!’, ‘Kahrolsun Siyonizm!’ sloganları ile İsrail ve katliama sessiz kalan ülkelerin protesto edildiği eylemde platform adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker, “İsrail’in özelde Filistin topraklarında ve genelde İslam coğrafyasının tamamında estirdiği terör her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da şiddetini artırmıştır. Özellikle Ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmek Siyonizm düşüncesinin karakteristiğidir” dedi.

İsrail’in Gazze’ye asılsız iddiası ile Filistin halkının üzerine bomba yağdırmasını sert dille kınayan Numan Şeker, “Kaçırılan İsrailli 3 illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesi ardından İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele Filistinli Hamas’a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladı. Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise, dikkatleri başka yöne çekip olayları ‘terör’ meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak” dedi.

Yoğun katılımın sağlandığı protesto eylemine Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’na bağlı sivil toplumu kuruluşu üyeleri ve vatandaşların yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de katıldı. İsrail’e karşı yapılan protesto eyleminde Platform Üyeleri, halkın İsrail markalarını kullanmaması yönünde çağrı da yaptı.