Özkan YILDIRIM

Orhangazi’de yaptığı hizmetlerle ilçe halkının gönlünü kazanan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, başkanlık sürecinde geçen yaklaşık 2 yılını gazetemize anlattı.

****Öncelikle Başkanım bizleri, ekibimizi Orhangazi Belediyemizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette size sorularımız da olacak?

-----Orhangazi’mize böylesine güzel bir imkan sunmuş olduğunuz için teşekkür etmek isterim öncelikle. 1975 Orhangazi doğumluyum. İlkokulu burada okudum ortaokul ve liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde tamamladım sonrasında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler’de  ekonomi eğitimi aldım. Bir sene Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yabancı dil yüksek okuluna devam ettim. Sonrasında ideallerim doğrultusunda Kent Yatırım’da borsa bölümünde çalıştım. Maalesef bankaların battığı o dönemde biz de Kentbank’ta çalışıyorduk, devletin el koymasından sonra döndük babaocağına,  aile şirketleri vardı orada görev aldım. Yönetim kurulu başkanlığı yaptım.2004'de siyasete atıldım, belediye meclis üyesi olarak daha sonra 2009'da Orhangazi Ticaret ve Sanayi odasında meclis başkanlığına seçildim. 2014'te belediye başkan aday adayı olduk, kısmet olmadı yine Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Orhangazi Belediyesi meclis üyesi olarak devam ettim sonrasında bu dönemde  başkanlık nasip oldu.

****Birçok projeniz var başkanım araştırdığımız kadarıyla, bitenler var devam edenler var. Bu konularla ilgili bilgi verir misiniz? 

COVİD BÜTÜN DÜNYAYI OLDUĞU GİBİ BİZİ DE ETKİLEDİ

---- İşin açıkçası bu süreç içerisinde öncelikle ekonomik durumumuz ile ilgili bir toparlanma içerisine girdik, ciddi manada devraldığımız noktada ekonomik sıkıntılarımız vardı. İcralar sürüyordu. Allah'a şükürler olsun bugün geldiğimiz noktada icralık hiç bir davamız yok, borçlarımızın da mümkün olanlarını ödedik olmayanlarını takside bağladık. Şu anda sadece devlete borcumuz kaldı işin açıkçası esnafla ilgili borçlarımız az bir şey kaldı. Tabii covid bizi çok geriye attı. Bir, bir buçuk senedir covid  süreci de var bu unutulmamalı. Başkanlık sürecimizde artık proje zamanı projelerin hayata geçirilme dönemi. Hangi projelerden başlarsak daha hızlı yol alırız onun çalışmasını yürüttük. Bu konuyla ilgili teşkilat ile bir araya geldik ilerleyen dönemde yine STK’larla Orhangazi'nin ileri gelenleri ile bir araya gelip İnşallah en kısa zamanda projelerimizin startını vermeye başlayacağız. Yaklaşık başladığımız noktada 100'e yakın projemiz vardı, ciddi manada projeler bunlar. Bunları yetiştirilebilecek miyiz, bir çoğuna  zaten baktığınızda üçte biri hiçbir şey yapılmamış gibi algı yaratılmaya çalışılsa da üçte biri tamamlanmış durumda, geriye kalan zaten bu saatten sonra 3'te 2'si kalıyor. Bu projelerin çok büyük bir kısmı bitecek, bitmeyenlerin yerine de alternatifte projemiz olmayıp ortaya koyduğumuz onun bir tık daha iyisi projelerle vatandaşımızın karşısına çıkacağız inşallah. Onların çalışmasını yürütüyoruz. Şu aşamada Allah ömür verirse en kısa zamanda icraate  geçeceğiz.

DAL-ÇIK  PROJESİ  ORHANGAZİ’NİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ!

****Geçtiğimiz süreçte bir Ankara ziyaretiniz vardı, nasıl geçti verimli miydi başkanım?

---- Zafer Işık vekilimden de Allah razı olsun, diğer milletvekillerimizden de. Ankara'da güzel bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Orhangazi'nin trafiğini hem Bursa'dan İstanbul'a açılan kapının açılışını sağlayacak bir proje bu dalçık projemize büyük önem veriyoruz.40.000 gidiş 40.000 geliş olarak toplamda günde  80.000 araç geçiyor Orhangazi'den. Tabii bu manada büyük maliyetler olduğundan gerçekçi bakmak gerekiyor. Bu projeyi dalçık projesini biz yapım aşamasına getirmeye çalışıyoruz. Çok geniş bir hafriyat alanı olacak proje aşamasında bu projemiz dalçık mı olacak yükselti ile mi geçilecek tam olarak Karayolları da ona karar vermiş durumda değil ama bu projenin Orhangazi'nin geleceği bakımından bu proje çok önemli. Frene dokunulmadan geçilen ilçe olmak istiyoruz planlamanın bu şekilde olmasını istiyoruz.

****Orhangazi'nin bir tarafında Göl, bir tarafında Deniz, bir tarafı Ova diğer tarafı dağ. İşte Gedelek var, Çeltikçi var,Örnekköy var. Hepsi birer doğal güzellik, hemen arkasından Mahmudiye gerçekten  çok güzel, cennetten bir köşe sanki?

TURİZM ANLAMINDA DA BİRÇOK PROJEMİZ VAR

---Gerçekten Orhangazi yerleşim olarak çok güzel bir bölge. 5 dakikada göle, 15 dakika denize, Gürle Tepesi  yamaç paraşütü ile ilgili çok önemli bir arter,45 dakikada oradasınız. Orada yol ile ilgili Gürle Tepesine bir tesisle ilgili planlarımız var. Orada yine cam terasta ilgili planlarımız var, tabii ormanı da korumakla da ilgili önceliğimiz var. Göllerde yanlış bir şey yapmadan doğru bir program mahallinde doğru bir zamanlamayla yapmayı planlıyoruz. İşin açıkçası dediğim gibi Orhangazi’de biliyorsunuz son dönemde yaşanılan bir sürdürülebilir turizm söyle mi var. Bu gerçekten çok önemli sürdürülebilir Turizm ile Orhangazi'de Yalova'yı, İznik’i, Bursa'yı da bu denklemde yanımıza alarak buraya gelen Turizm anlamında gelen vatandaşlarımızı aynı avantajlardan faydalanması için çalışmalar yürütüyoruz. İşte biliyorsunuz tatil konsepti de değişti karavan ve çadır ile ilgili çalışmalar yapıyoruz 3 ayrı alanda. Birincisi Ticaret odamız ile birlikte hemen gölün kenarında Göl turizmine yönelik yapacağımız yer. Göl sahil projesi diye geçiyor. Diğeri yine önceki dönemde belediyemize ait tesislerimize ait bir bölge var orada özellikle  doğayı seven yeşili seven vatandaşlarımız için bir projemiz var. Yine dünya harikası bir yerimiz var şu ana kadar çok verimli değerlendirilemedi Keramet ılıcası orada yapacağımız yeni testislerle karavan ve çadır turizmine yönelik bir alan belirlendi orası da faaliyete geçtiğinde isteyen gölde isteyen Ilıca'da termal'de, isteyen dağ havası, isteyen Nadır’da yer alabilecekleri projelerimiz var. İnşallah bunları hayata geçireceğiz.

İZNİK GÖLÜ’NÜ VE ÇEVRESİNİ KORUMAK GÖREVİMİZ!              

---Son zamanlarda pandemi ile birlikte demin de ifade ettiğim gibi insanlar evlerinde bunaldılar, sıkıldılar. Çok uygun olmamakla birlikte maalesef milli emlak alanlarında, belediyeye ait alanlarda ya da kendi alanlarında kümeler konteynırlar koyuyorlar.        Yasalarımız buna müsaade etmiyor, biz bunu vatandaşımıza her aşamada söylemeye gayret ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bununla ilgili çalışma yürütüyor son yapılan imar barışından sonra bu sayı daha da arttı maalesef son zamanlarda tespit edebildiğimiz bizim yakamızda Orhangazi'ye bağlı bölgelerde 400'e yakın göl kenarında kaçak yapılar oluştu. Biz bunlarla ilgili işlem yapmak zorundayız. Vatandaşlarımızdan da bu konuda anlayış bekliyoruz. Göl hepimizin, gölün çevresinde 1 tane konteynırdan ne olur diye başlıyor ama sonrasında şimdi 400'e kadar yükselmiş durumda. Bunu değiştirmemiz lazım, mutlaka günübirlik çadırlarla olabilir karavanlarla olabilir biraz önce de belirttiğim gibi ama diğer haller gerçekten sıkıntı. Sonuçta biz vatandaşı temsilen buradayız, insanlarımızı zora sokmak falan da istemiyoruz ama yasalar bize ne emrediyorsa biz onu yapmak zorundayız. En son yapılan göldeki yürüyüş yolumuz akşamları özellikle ışıklandırması ile birlikte çok güzel bir görüntü oluşturdu. İnşallah birkaç işlem daha var orada daha da güzel olacak.

İKİ YILDA ÇOK YOL KAT ETTİK

----Çok kolay bir belediye almadık Bursa'nın en zor Belediyesi diyebilirim aldığımızda, bu aşamaya gelesiye kadar Allah'a binlerce şükürler olsun. Bir de bir bir buçuk seneden beri pandemi süreci de atlattık biliyorsunuz. Defteri bazen aldığımda ön sayfayı açtığımda kendi gözüm bile korkuyor nereden nereye gelmişiz diye baktığında gerçekten. Çok sıkıntılı günlerimiz oldu ama geldiğimiz noktada Allah'a şükürler olsun en azından kafamız da yarın ile ilgili ne yapacağımız nasıl bir kurtuluşumuz olur diye bir düşüncemiz yok artık. Tünelin ucunu görüyoruz doğru bir planlamayla öncelikle tünelden geçeceğiz yola çıkarken ticaret odasına da bu hedefi koymuştuk. Marmara'nın yaşanabilinen en güzel ilçesi niye Orhangazi olmasın demiştik, şimdi bu planı burada da uygulamayı düşünüyorum.

BURSASPOR İLE İLGİLİ YANLIŞ ANLAŞILMALAR BENİ ÇOK ÜZDÜ

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

****Başkanım bir de Bursaspor ile ilgili sizle alakalı bazı yayınlar paylaşımlar oldu bu konuda neler söylersiniz?

----Bu soruyu sorduğunuz çok iyi oldu, açıkça ifade etmem lazım Beşiktaş'ın şampiyon olduğu akşam sizlerde biliyorsunuz paylaşımları biz kendimiz yapmıyoruz basın grubumuz var basın grubumuzdaki arkadaşınızla Beşiktaşlıymış. Ben ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki iyi bir futbol izleyicisi değilim. Bursa Erkek Lisesi'nde okudum sonuç itibarıyla ama benim futbolla pek alakam yok. Ben daha çok basketbola ilgiliydim okuldan beri. Biliyorsunuz Bursa basketbol takımının yönetim kurulu başkanı Orhangazili çok genç bir kardeşimiz Sezer Sezgin ben basketçiyim işin açıkçası. Okulda da böyleydim. Bursaspor'un bütün basket maçlarına oğlumla birlikte gidiyorum. Benim kadar Bursasporluyum diyenler bile bu maçları takip etmiyorlardır. Ama o paylaşım beni de o anlamda uygunsuz bir şekilde üzdü. Çünkü Beşiktaş'la ilgili yakından uzaktan bir ilgim yok. O kardeşimize de bir şey söylemedim sadece hemen kaldırılmasını rica ettim maalesef hak etmediğimiz bir şekilde saldırıya maruz kaldık. Ayrıca Bekir Aydın adındaki bir vatandaşımızın kongre üyeliğinden  çıkarılması ile ilgili adım geçti ama benim kongre üyeliği ile de  ilgim yok. Üye olmamıştım ki, çıkarılayım. Ama isim benzerliğinden dolayı öyle bir değerlendirme yapmışlar. Ama çok üzücüydü. Keşke bunlar hiç olmasaydı. 

İCRAATLERİN BAŞLAYACAĞI, PROJELERİN DAHA ÇOK ARTACAĞI BİR DÖNEME GİRİYORUZ

----Hepsine bütün Orhangazi'de yaşayan insanlarımıza Allah razı olsun demek istiyorum. Bizi bugüne kadar sabırla takip eden, dualarını esirgemeyen, iyi günümüzde kötü günümüzde yanımızda olan tüm vatandaşlarıma, partili, partisiz ayırmıyorum, hepsine çok teşekkür etmek istiyorum. Cumhur İttifakının bütün bileşenlerine, hepsine teşekkür etmek istiyorum. Her zaman dualarıyla yanımda olduklarını bana hissettiriyorlar. Pandemi başlı başına zor bir süreçti maalesef dünyada olduğu gibi ülkemizde Orhangazi'de bu süreçte sevdiklerimizi, eşimizi, dostumuzu bu belaya verdik, kaybettik. Hepsine bütün kaybettiklerimize Allah rahmet eylesin diyorum. Kendi çalışanlarımız da ver bu belada kaybettiklerimiz arasında. Dualarını eksik etmesinler hep yanımızda olmaya devam etsinler. Artık Orhangazi'de icraatların başlayacağı, projelerin daha çok artacağı, yaşayanlarımızın daha mutlu olabileceği bir sürece gidiyoruz. Bunun bu şekilde oluşması yönünde önemli öncelik ekonomi bir ilçeyi ayakta tutan en büyük dirençlerden biri ekonomi. Biz ihracat anlamında 22. il düzeyinde olan bir ilçeyiz. Beyaz yakalılarımızın, mavi yakalılarımızın çok olduğu  bir ilçe burası. Mevcutların yanı sıra Oyak Grubuna ait Hektaş fabrikası İnşallah  yerli  tohum üretecek. Çok açıkça ifade ediyorum otomobil fabrikasına en yakın Cumhur ittifakı Belediyesi biziz, bunu da açıkça vekillerimize bakanlarımıza ifade ettik. Ben Gemlik'ten daha fazla çalışanın Orhangazi'den olacağına inanıyorum. Bu bir yarış sonuç itibarıyla Gemlik'te Şamil başkanım da çok güzel çalışıyor ona da buradan başarılar dilemek istiyorum.

Son olarak Orhangazi'de yaşayan Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerine 84 milyon Türk insanına ı Orhangazi'den sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Esenlikler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.