İlk duraklar, geçtiğimiz günlerde ortak bir açıklamayla “Türkiye’nin önceliği enflasyonla mücadele olmalı” mesajı veren TESK ve TOBB oldu. Ağbal ve yardımcıları, reel sektör ve esnafın temsilcilerine, ‘Para politikası ve fiyat istikrarı’ başlıklı bir sunum yaptı.

GIDA ENFLASYONU AYRI HESAPLANSIN

“Fiyat istikrarında kararlıyız” diyen Ağbal, 2023’e kadar enflasyonu yüzde 5’e düşürme hedefini anlattı. TCMB Başkanı Ağbal, fiyat istikrarını, tüketim, yatırım ve tasarruf kararlarında dikkate alınmayacak ölçüde düşük enflasyon oranı olarak tanımladı ve kalıcı fiyat istikrarının, sürdürülebilir büyüme, istihdam, adaletli gelir dağılımı ve toplumsal refah artışının ön koşulu olduğunu vurguladı. Ağbal, “Enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde fiyat istikrarına odaklı para politikasını kararlılıkla uygulayacağız” dedi ve iş dünyasının bu konudaki öneri ve taleplerini de dinledi. Başkan Naci Ağbal’a, tüketim sıklıkları dikkate alınarak ürün grubu bazlı enflasyon hesaplaması yapılabileceği belirtildi ve ‘Gıda enflasyonu ayrı hesaplansın’ önerisi yapıldı. (NTV)

Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı