Çikolata Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 kilo süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket çikolata sosu
2. 5 su bardağı süt

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir

Çikolata Soslu, Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

kilo süt şeker irmik vanilya karştırılıp pişirilir.
O arada 2. 5 su bardağı sütle çikolata sosu hazırlanır irmik pişince borcama yarısı konulur
Araya bisküvi konur.
Sonra kalan irmik konur en üste çikolata sosu dökülür isterseniz hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Sütlü tatlılar hafif olduğu için, irmikli tatlılar da yapımı kolay olduğu için çok tercih edilmekte. Bu bisküvili irmik tatlısı kolayca yapabileceğiniz bir tatlı olarak dikkatinizi çekebilir.

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri

1 su bardağı irmik
bir buçuk su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya

Bisküvili İrmik Tatlısı - Tatlı Tatlı | Tatlı Tarifleri Sitesi

Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tencereyi orta hararetli ocakta kısık ateş üstüne koyun.
İçine süt ve şekeri ilave edin. Karıştırmaya başlayın.
İrmiği ilave edip sürekli karıştırarak pişirin.
Göz göz olduğunda muhallebi ocaktan indirin.
Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ilave edip karıştırın.
Orta boy bir borcam tepsiyi hafifçe sudan geçirip suyu süzdürün.
Tepsinin en altına bisküvileri tek sıra halinde dizin.
Üzerine muhallebinin bir kısmını dökün. Ardından tekrar bisküviyi dizin. Bu şekilde kaç kat isterseniz dizebilirsiniz. Oda sıcaklığında soğutun sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletip dilimleyip servis yapın. Antep fıstığıyla süsleyin.