36 yaşındaki Sanna Marin, 2019 yılında Finlandiya'nın Başbakanı olduğundan beri her adımıyla gazete manşetlerini süsledi. 24 yaşında göreve başlayarak Finlandiya’nın en genç başbakanı olan Marin, daha önce de ünlü moda dergisi Vogue'a verdiği röportajda kullandığı ifadelerle gündeme gelmişti. Marin, "Şimdiye kadar bulunduğum her pozisyonda, cinsiyetim hep başlangıç noktası oldu. Ben genç bir kadınım, orta yaşlı bir adamdan daha iyi ve daha kötü değilim" diyerek ön yargılara karşı tavrını ortaya koymuştu.

Takvim yaprakları 2020'yi gösterirken ise Marin, Trendi adlı bir dergiye, göğüs dekolteli bir ceketle poz vererek tartışma yarattı. Bu yapay gündeme verecek cevabı ise kısa ve netti:

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, elbisesiyle sosyal medyayı salladı!

Görünümüme değil, siyasete odaklanmak istiyorum.

O her ne kadar siyasete odaklanmak istediğini her fırsatta dile getirse de, Marin'in her adımı manşetleri süslüyor, fotoğrafları binlerce kez paylaşılıp viral oluyor. Gerçek bir müziksever olan Marin, son olarak Ruisrock Festivali'ne katılmış deri ceket, kot şort ve bottan oluşan tarzıyla gündeme gelmişti.

Marin, geçtiğimiz hafta sonu da başka bir müzik festivaline katıldı. Finlandiya Başbakanı, başkent Helsinki'deki Flow Festivali'nde çekilen fotoğraflarıyla çok konuşuldu. Yazar Tom Moyan, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in Flow Festival’de çekilmiş bir fotoğrafını Twitter’dan paylaştı. Resmi fotoğrafçısı Janita Autio ile objektiflere poz veren Marin, bu fotoğrafla bir kez daha gündem oldu ve sosyal medyaya bomba gibi düştü.

 

Bir festival katılımcısıyla daha fotoğrafı paylaşılan Marin, kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. Pek çok kullanıcı başbakanın kıyafetini nereden aldığını öğrenmeye çalıştı. Meraklı sosyal medya kullanıcıları, kısa sürede söz konusu kıyafetin satıldığı platformu buldu. Kıyafetin bit pazarı benzeri bir yerden, sadece 8 euro'ya satın alınması dikkat çekti.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı Suudi Arabistan ve Türkiye arasında vize kolaylığı

2017’de ikinci bir konsey seçimini kazanarak, başkanlık konseyi oturumlarının YouTube’da yayınlanan videoları sayesinde kamuoyunun dikkatini çeken Marin, 2019’da ikinci bir parlamento seçimini kazanmıştı. Ardından o yılın Haziran ayında Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı olarak ilk yüksek profilli işini üstlenen Marin, bu görevi sayesinde Avrupa Birliği (AB) zirvelerinde Finlandiya’yı temsil ederek dünya sahnesine çıkmıştı. 2019’da ülkede postacıların greve başlamasıyla ortaya çıkan krizin Başbakan Antti Rinne’nin istifasına yol açmasının ardından Marin, kendisini siyasetin zirvesinde bulmuştu.