Filistin İslami Hareketi Lideri Salah, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını kazanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiği mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Tarihinde ilk defa direk halk tarafından gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Başkanlık seçimlerindeki başarınızdan dolayı; başkanıyla, hükümetiyle, halkıyla bütün kardeşlerimizi ve de ailenizi; Filistin İslami Hareketi'nin bütün fertleri, kurumları ve birimleri adına; en kalbi duygularla tebrik etmek bizim için mutluluk ve bahtiyarlıktır. Türkiye Halkının size olan güveni ve emaneti sizin omuzlarınıza yüklemiş olması da bizi son derece memnun etmiştir.

Türkiye Halkı, İsrail işgal güçleri tarafından Gazze'ye yapılan aşağılık saldırılar karşısında göstermiş olduğunuz cesur ve onurlu tavrınızı görmüş ve 8 yıldan beri Gazze halkına zalimce ve haksız bir şekilde uygulanan ablukanın kalkması için ortaya koyduğunuz kararlı ve dik duruşunuzda, yanınızda olduğunu haykırmıştır. Diğer taraftan Gazze'ye yapılan kanlı saldırılarda yaralananları tedavi etmek için yapmış olduğunuz hazırlıklar da Türkiye Halkı'nın gözardı etmeyeceği hakikatlerdendir.

Öncelikle bu başarınızın, size Allah'ın bir lütfu olduğunu; ikinci olarak sizin Başbakanlığınız döneminde ortaya koyduğunuz üstün gayretiniz, ekonomik kalkınma yolundaki çabalarınız; bilim ve teknoloji ve diğer alanlarda yapılan atılımlarla bu başarının gerçekleştiğini belirtmek istiyoruz. Mevlâ'mız Azze ve Celle'den niyazımız atacağınız adımlarda sizi muvaffak eylemesidir. Rabb'imiz, bu yüce emaneti taşıma yolunda ve sizin "Başkanlık" döneminizde sizi bekleyen, zor diyebileceğimiz her türlü görevi yerine getirirken yardımcınız olsun."