Gazze, İsrail'in hava saldırılarını başlattığı 8 Temmuz'dan bu yana en şiddetli saldırıya sahne oldu. Düzenlenen saldırıda Gazze kıyı şeridindeki tek elektrik santrali vuruldu. Santral saldırıda ağır darbe alırken, Filistinli yetkililer kentteki su pompalarının elektriğe bağlı çalışıyor olmasından dolayı elektriğin yanı sıra susuzluk tehlikesiyle de karşı karşıya kalındığını açıkladı. Gazze'deki tek elektrik santrali, kentin elektrik ihtiyacının yaklaşık üçte ikisini karşılıyordu.
Elektrik santraline düzenlenen saldırının ardından 1 milyon 800 bin Filistinlinin yaşadığı Gazze ve Gazze Şeridi'ndeki farklı bölgelerde elektrik tedariki kesintiye uğradı. İsrail ordusunun tanklarıyla ateş açması sonucu santralde büyük bir yangın çıktığı bildirildi. Filistinli yetkililer, santralin gelecek altı ay devre dışı kalabileceğini açıkladı. Gazze yerel yönetimi ise, kent sakinlerine suyu idareli kullanma çağrısı yaptı.

Ayrıca yapılan açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 24'üncü gününde ölü sayısının bin 283'e, yaralı sayısının ise 7 bin 170'e yükseldiğini kaydedildi

BM OKULU VURULDU: 15  ÖLÜ

Gazze'nin Cibaliye kentindeki mülteci kampında bulunan Birleşmiş Milletler'e (BM) ait okula İsrail tarafından düzenlenen saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. 
İsrail'in sabahın erken saatlerinde Gazze'ye düzenlediği saldırılarda BM'ye ait bir okul da isabet aldı. Saldırıda hepsi sivil olmak üzere en az 15 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.