8 Temmuz’dan beri devam eden ve 228 Filistinlinin hayatını kaybettiği İsrail operasyonunda ateşkes haberlerinin gelmesiyle yüzler gülmüştü. Fakat gerek İsrailli yetkililerin birbirini tutmayan açıklamaları, gerek Hamas’ın ateşkes olmadığına dair beyanatı kafalarda soru işareti bıraktı.

SABAH SAATLERİNDEKİ ATEŞKES

Mısır’ın arabuluculuğunda dün Kahire’de gerçekleştirilen görüşmeler ardından İsrail ve Hamas’ın  Cuma günü sabah saat 6’dan itibaren geçerli olmak üzere kapsamlı ateşkes konusunda anlaşma sağlandığı açıklandı.

Fakat daha sonra İsrail Dışişleri Bakanı Avignor Lieberman, Hamas ile İsrail hükümeti arasında ateşkes anlaşması yapılmadığını belirtti.

Lieberman açıklamasında İsrail ile Hamas arasında yapılacak bir ateşkesin gerçeklikten uzak olduğunu belirek “Ateşkes raporu gerçekliği temsil etmekten çok uzakta. Netanyahu ile görüştüm ve onlar da durumu yalanladı” dedi.

SIZMAYA ÇALIŞAN HAMASLILARI VURDU

İsraile sızmak için tünel kazan 13 Hamas örgütü üyesi, İsrail ordusu keşif uçakları tarafından fark edildi ateş açıldı. Olay sonucu 13 Hamaslı da hayatını kaybederken İsrail odusu tarafından yapılan açıklamada herhangi bir İsraillinin saldırı sonucu yaralanmadığı kaydedildi.