Önceki gece Mısır’ın ateşkes teklifiyle İsrail-Filistin arasındaki gerginliğin sona ereceği umudu başka zamana kaldı. İsrail Mısır’ın teklifini kabul edip sabah 09.00 itibariyle silahlarını sustururken, Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el Kassam Tugayları tarafından, bunu teslimiyet anlamı geleceği ifade edilerek geri çevrildi. Bunun üzerine İsrail öğle saatlerinde tekrar operasyona başladı. Sonuç Filistin’de kan akmaya hala devam ediyor

“İSRAİL’İN OPERASYONU MEŞRUİYET KAZANACAKTIR”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada Hamas’ın Mısır’ın önerdiği ateşkes teklifini kabul etmemesi durumunda Gazze’ye saldırıları yoğunlaştıracaklarını söyledi. 
Netanyahu, “Gazze Şeridi’nin askerden, füzelerden, roketlerden ve tünellerden arındırılmasına fırsat vermek için Mısır’ın teklifini kabul ettik. Ancak Hamas ateşkes teklifini kabul etmezse ki öyle gözüküyor, İsrail askeri operasyonunu genişletmek için uluslararası bütün meşruiyete sahip olacaktır” dedi.

HAMAS İKİYE BÖLÜNDÜ         

Mısır’ın ateşkes teklifine Hamas’ın askeri kanadından  “red” cevabı geldi. Hamas’ın askeri kanadı ateşkesi ‘teslimiyet’ anlamına geldiği için kabul etmeyeceklerini söylerken, Hamas’ın siyasi kanadı ateşkesi kabul edeceklerini belirtti. Hamas’ın askeri İzzettin el Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada “Resmi ya da resmi olmayan herhangi bir kesim bize medyada aktarıldığı gibi ateşkes girişiminde bulunmadı. Fakat, eğer bu önerinin içeriği doğruysa bu bir teslimiyet demektir ve biz bunu reddediyoruz” dedi.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Gazze'den yapılan açıklamada ölü sayısı gittikçe artıyor. İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında şimdiye kadar 39’u çocuk olmak üzere 194 kişi hayatını kaybederken bazıları ağır bin 400 yaralı var. Ayrıca 12.800 evin zarar gördüğü,19 caminin ve 33 okulun ,kullanılmaz hale geldiği bildirildi