Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas havalimanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılandı. , Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde bir araya gelen ikili, görüşmelerini basına kapalı gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Gül, Filistin’de ilk olarak ateşkesin, ardından kalıcı çözümün sağlanması gerektiğini vurguladı. 60 yıldır eziyet çeken, Filistin halkının bu mübarek Ramazan ayı içerisinde tekrar büyük çileler çekmeye başladığını kaydeden Gül, “Maalesef geçen 10 gün içerisindeki İsrail saldırıları bir taraftan Filistin halkını, Gazze’yi hedef alırken aslında ulusal birliği de hedef alıyor.  Çünkü bu birleşmeden, Filistinlilerin bir araya gelmesinden ve büyük uzlaşıyı gerçekleştirmesinden en çok rahatsız olan da İsrail’di” dedi.

İSRAİL BAHANELER ÜRETMEKTEDİR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Türkiye’yi, Filistin meselesine ilişkin temel ortak olarak gördüklerini belirtti. Birleşmiş Milletler’deki (BM) çabalarına ilişkin olarak Türkiye’nin Filistin’e verdiği destek ve üstlenmiş olduğu rolün onur verici olduğunu kaydeden Abbas, “Başkenti Kudüs olmak üzere bağımsız bir Filistin devletinin gerçekleşmemesi için ve varmış olduğumuz bu uzlaşı ve çabalarımızın sekteye uğratılması için İsrail sürekli bir şekilde bahaneler yaratmaktadır.” diye konuştu.

BAĞIMSIZLIK İSTİYORUZ

Mahmud Abbas, tıpkı diğer dünya halkları gibi bağımsız devletlerinin olmasını istediklerini belirterek, “Her iki yılda biz böyle olaylara maruz kalıyoruz, yıkımlara maruz kalıyoruz. Görüşümüz birdir, vizyonumuz birdir, çıkarlarımız birdir. Türk hükümetine desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.