Dünyanın dört bir yanına ulaştırdığı yardımlarla insanların gönlünde taht kuran İHH, Fildişi Sahili'nde açılışını gerçekleştirdiği cami ve okulla hayır zincirine bir halka daha eklemiş oldu. Başkent Yamoussoukro'ya 600 kilometre uzaklıktaki Seugela'ya bağlı Messoromasso köyü başta olmak üzere etraftaki toplam 10 köye hizmet edecek olan Recep Tayyip Erdoğan Cami ve İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle yöre halkının hizmetine açıldı.

PROJELER 1 YILDA TAMAMLANDI

Açılış töreni için bölgeye hareket eden kafileye başkanlık yapan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, caminin 450 metrekare, okulun ise 750 metrekare büyüklükte olduğunun bilgisini vererek şu açıklamalarda bulundu:

"Şerif Ablak gibi hayırsever beyefendiler tarafından yapımına yaklaşık 1 yıl önce başlanan cami ve okulumuzu bugün hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgedeki ilk ve en büyük İslami eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan, 10 Afrika köyünün ortasına inşa ettiğimiz okul ve cami, bölge halkı için büyük bir umut oldu. Bu ve buna benzer projeleri ihtiyaç duyulan tüm ülke ve bölgelerde hayata geçirmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Katkı veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

BÖLGE HALKINDAN YOĞUN İLGİ

Bursalı iş adamları Şerif Ablak’ın da hazır bulunduğu açılış töreninde vali yardımcısı, belediye başkan vekili, çevre köylerden gelen kabile reisleri ve temsilcileri; bölgedeki imamların yanı sıra bölge halkı ve köylüler katılım gösterdi.