Tire ilçesinde darbe girişimin ardından Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ)'ye yönelik operasyonlarda devam ederken, ilçe merkezine iki kilometre mesafede yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri, hemen takviye kuvvetlerle beraber bölgeye intikal etti. Ekipler, yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, alevler kısa sürede kontrol altına alındı.
Yangın alanında FETÖ lideri Gülen'in kitapları bulundu
Öte yandan bölgede geniş çaplı bir araştırma yapan ekipler, yarı yanmış vaziyette çok sayıda kitap buldu. Gördüğü manzara karşısında şaşkına dönen ekipler, kitaplardan bazılarının Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'e ait olduğunu tespit etti. Bu arada hemen durum da polise bildirildi. Örgüt lideri Gülen'e ait yarı yanmış vaziyetteki kitapları inceleyen polisler, kitapları alarak karakola götürdü. Bölgede de bazı dokümanlar ele geçirildi.
Ortaya çıkan durum ise örgüt mensuplarının kitapları imha etmek isterken ormanı yaktığı iddialarını güçlendirdi. Polis, şimdi kitapların kim ya da kimler tarafından atıldığını bulmaya çalışıyor.