İtalya'dan gelen haberlere göre Fenerbahçe yönetimi, Keita Balde için girişimde bulunuldu. Ancak Senegalli oyuncuyu başka kulüplerin de istemesi transferi zorlaştıran etkenlerden.

Balde'nin menajeri ile görüşmeler devam ederken, Valencia ve Roma'nın da bu oyuncuyu istediği öğrenildi. Balde için gelişmeleri yakından takip eden sarı-lacivertli yönetim, transferin son günü olan 7 Eylül'e kadar diğer seçenekleri de masada tutacak.

Fenerbahçe'den Keita Balde atağı

KEITA BALDE KİMDİR?

Kariyerinde Cagliari, Sampdoria, Lazio, Inter, gibi takımlarda oynayan Keita Balde, İtalyan takımlarıyla çıktığı 218 maçta 46 gol ve 28 asistlik performans gösterirken Monaco ile yaşadığı Fransa serüveninde oynadığı 60 maçta 16 gol ve 15 asistlik katkı sağladı.

Öte yandan 27 yaşındaki santrfor, Senegal Milli Takımı formasını giydiği 39 maçta 6 gol ve 3 asistle oynadı. İspanyol asıllı Senegalli futbolcunun aynı zamanda Fransız vatandaşlığı da bulunuyor.

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 -  Kırklarelispor: 2 TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Kırklarelispor: 2

27 yaşındaki futbolcu, 2017-2018 sezonunda Lazio ile İtalya Süper Kupası ve 2022 yılında Senegal Milli Takımı ile Afrika Kupası şampiyonluğu yaşadı.