EXPO 2016 Antalya’da ülkelerin botanik zenginliğinin yanı sıra kültürel etkinlikleri ve yaşamı da sergi alanını ziyaret edenlere sunuluyor. EXPO 2016 Antalya’ya katılan Hindistan’ın ülke pavilyonunda her gün Sahaja Yoga Aydınlanma Meditasyonu yapılıyor. Hindistan yetkilileri yogayı bu kez Küçük Amfi Tiyatro’da tüm ziyaretçilere tanıttı.

1970 yılında Shri Mataji Nirmala Devi tarafından keşfedilen, özel bir meditasyon yöntemi olan Sahaja Yoga, amfiye gelen ziyaretçilere hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıldı. Yoga, meditasyon ve Hint dansı ile süslenen terapide çimlerin üzerine oturan ziyaretçiler, can kulağıyla terapiyi dinledi ve uyguladı. Sahaja Yoga’da Kundalini enerji uyandırılıp harekete geçmesiyle vücuttaki çakraların etki ve kaliteli olarak açılması amaçlanıyor. Müzikli terapi bölümünde ise Hakan Güneri tarafından çalınan körüklü Harmonium’la zihni denetleme teknikleri gösterildi.

Dünya üzerinde 140'ı aşkın ülkede aktif olarak Sahaja Yoga’nın uygulandığını belirtildi. Yoga seansları her gün Hindistan Pavilyonu’nda ziyaretçilere sunuluyor.