Olay, dün saat 16.00 sıralarında İzmir´in Çiğli ilçesinde Yeni Havaalanı Caddesi Çiğli Kipa Kavşağı´nda meydana geldi. Kısa bir süre önce resmi nikah kıydığı İzmir´de yaşayan Aycan Saat Derin ile düğün hazırlığı yapan Ümit Derin, bugün yapılacak kına gecesine katılmak üzere ailesiyle Ankara´dan İzmir´e geldi. Babası Hüseyin Derin ve gelinin akrabası Bektaş Saat ile alışveriş yapmak için 06 BD 4014 plakalı otomobille yola çıkan Ümit Derin´in kullandığı otomobile, C.Ö. (29) yönetimindeki 35 MEJ 39 plakalı hafif ticari araç çarptı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Hüseyin Derin ile otomobilden fırlayan evli ve iki çocuk babası Bektaş Saat´in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazanın ardından kaçan ve Manisa´nın Turgutlu ilçesinde yakalanan C.Ö.´nün 0.41 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

DAMAT HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Yaralanan damat Ümit Derin ile diğer araçtaki Osman Özgür (33), ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan iki yaralıdan damat Ümit Derin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Osman Özgür´ün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazanın duyulmasının ardından ölenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

ANKARA´DA YAŞAYACAKLARDI
Ümit Derin ile Aycan Saat Derin çiftinin bugün kına gecelerinin yapılacağı ve haftaya Ankara´da düğün törenlerinin düzenleneceği öğrenildi. Düğünün ardından Ankara´da yaşamayı planlayan çiftten geriye ise fotoğraflar kaldı. Ümit Derin ile babası Hüseyin Derin yarın Çorum´un Sungurlu ilçesine bağlı Kamışlı köyünde, Bektaş Saat ise yarın Çorum´un Alaca içesine bağlı Çevreli köyünde toprağa verilecek.