Olay, saat 18.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Işıklar Mahallesi Tanyıldız Sokak Delipınar Apartmanı`nın 3’üncü katında meydana geldi.

İddiaya göre, demircilik mesleğiyle uğraşan 3 çocuk babası Mustafa Nuri E. (55) bir ay önce ayağının sakatlanması üzerine işine ara verdi. Ailevi problemleri olan ve sürekli alkol aldığı öne sürülen Mustafa Nuri E., eşi Pembe E. iki çocuğuyla birlikte misafirliğe gittikten sonra evde yalnız kaldı. Bir süre sonra evden yükselen dumanları fark eden vatandaşlar durumu itfaiyeye ve polise haber verdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri de eve girmek için hazırlıklara başladı. Bu sırada misafirlikte evlerinde çıkan yangından haberdar olan Pembe E. ve çocukları olay yerine gelerek görevlilere evde babalarının olduğunu söyledi.

SAĞLIK GÖREVLİSİ OKSİJEN TÜPÜYLE EVE GİREBİLDİ

Bunun üzerine itfaiye ekipleri, hem evin kapısını kırıp hem de yangın merdiveniyle üçüncü kata çıkarak pencereden içeriye girdi. Yoğun duman nedeniyle oksijen tüpü ve maske takarak eve girebilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Odalarda yapılan aramada Mustafa Nuri E.’yi hareketsiz bir şekilde bulan itfaiye, pencereden sağlık görevlilerinin gelmesini istedi. Binayı kaplayan duman nedeniyle içeriye giremeyen sağlık görevlisi oksijen tüpü ve maske takıldıktan sonra itfaiyenin nezaretinde üçüncü kata çıkarıldı. Sağlık görevlisinin yaptığı kontrolde Mustafa Nuri E.’nin dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden şahsın cansız bedeni itfaiye tarafından aşağıya indirilerek ambulansa konuldu. Babalarının cansız bedeninin ambulansa konulmasını takip eden çocukları Servet ve Tuğba E., daha sonra birbirlerine sarılarak ambulanstan uzaklaştı.

EŞİ VE ÇOCUKLARI MİSAFİRLİĞE GİDERKEN EVİ YAKACAĞINI SÖYLEMİŞ

Görevlilerin çalışmalarını çocuklarıyla birlikte takip eden Mustafa Nuri E.’nin eşi Pembe E., yangını eşinin çıkardığını iddia ederek, kendilerinin misafirliğe giderken eşinin evi yakacağını söylediğini öne sürdü. Beş dakika gezmeye gittiklerini ifade eden Pembe E., eşinin bir rahatsızlığının bulunmadığını ancak sürekli alkol aldığını ileri sürdü.

Evde çıkan yangın itfaiyenin yaptığı soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürüldü. Yapılan incelemelerde evin iki odasında yangın çıktığı belirlendi. 

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.