Canlandırıcı ve hayat dolu bir şey düşündüğünüzde akla ilk gelen bitkilerdir. Onları ev dekorunuza eklemek önemlidir çünkü ruh halinizi iyileştirmek, sağlığınızı iyileştirmek ve stresinizi azaltmak gibi birçok fayda sağlarlar. Sadece bu değil, bir bulutun üzerinde uzanıyormuş gibi hissetmenizi sağlayacak harika kokular üretebilirler.

Gardenyalar parfüm gibi kokar

Bahçıvanlık dünyasında gardenya, en güzel kokulu çiçeklerden biri ünvanını kazanmıştır ve bu hiç de şaşırtıcı değildir. Kokusu çok güzel ve farkedilecek kadar güçlüdür. Çekici çiçeklerden ve unutulmaz kokulardan hoşlanıyorsanız, gardenyalar olmazsa olmazlardandır. Asitli, iyi drene edilmiş toprak, sabah güneşi, öğleden sonra gölgesi ve uygun gübreleme gibi uygun koşullar altında yetiştirmeye uygundur.

Su samurlarının balık keyfi Su samurlarının balık keyfi

Sardunyalar elma gibi kokar

Sardunyalar, çeşitli kokularıyla bilinirler. Elma, limon, çilek ve daha fazla kokuya sahiptirler. İlk sardunya bitkinizi aldığınızda, tek bir kokunun yeterli olmadığını anlayacaksınız. Bitki, biraz hafif ve iyi drene edilmiş bir saksı karışım ile yetiştirilmeye uygundur.

Plumeria ananas gibi kokar

Frangipani olarak da adlandırılan Plumeria, Hawaii'de bulunabilen çarpıcı bir tropikal bitkidir. Eşsiz kokusu parfümler, mumlar ve losyonlar için kullanılır. Gül, gardenya, ananas, erik, narenciye, olgun muz, üzüm, hindistancevizi, zencefil, şeker veya baharat gibi çeşitli kokular yayan bu bitkiden uçucu yağlar da elde edilir.

Orkide vanilya ve tarçın gibi kokar

Orkideler sadece güzel görünen bitkiler değil, aynı zamanda harika da kokarlar. Bitkinin çeşitli türleri vardır, her biri farklı renk, boyut ve kokuya sahiptir. Ancak genel olarak vanilya, narenciye ve daha fazlası gibi kokulara sahiptirler. Orkidelere bakmanın en iyi yolu, onları direkt ışıktan korumak ve yeterli su vermektir.

Yasemin şehvetli - tatlı bir kokuya sahiptir

Kokulu bitkiler ararken, eşsiz şehvetli - tatlı kokusu ve güzel beyaz çiçekleri ile bilinen inanılmaz yasemin çiçeğini unutamayız. Bakımı açısından yasemin yetiştirmek çok zor değildir. İyi drene edilmiş ancak nemli bir toprak ve güneşli bir pencere bu işi yapacaktır. Sadece büyümesini kolaylaştırmak için zaman zaman dışarı çıkarmanız iyi olabilir.

Lavanta rahatlama hissi yaratan bir koku yayar

Lavanta esansiyel yağlarının aromaterapide kullanılması tesadüf değildir, çünkü lavanta solumanın, uyku kalitenizi iyileştirebileceği kanıtlanmıştır. Yağ yerine, güzel mor çiçeklerine ve rahatlama hissi yaratan kokusuna hayran olmak için bitkisini evde bulundurabilirsiniz. Düzgün bir şekilde yetiştirmek için geniş bir drenaj deliği olan bir saksı seçin ve fazla toprağı olduğundan emin olun.

Nane ferah bir kokuya sahiptir

Nane ferahlatıcı ve lezzetli kokuludur ve buna ek olarak bitki kısa sürede büyür ve doğayı iç mekanlara taşır. Nane bitkisinin bakımı, yetiştirilmesi en kolay ve en uygun bitkilerden biridir. Nane bitkileri ışığa, iyi bir saksıya ve toprağı eşit derecede nemli tutmak için yeterli suya ihtiyaç duyar. Bu sadece evinize harika bir koku yaymakla kalmaz, aynı zamanda yemeklerinize eklemek için harika bir bitkidir.

Narenciye tatlı hoş bir kokuya sahiptir

İyi bir tazelik dozu arıyorsanız, narenciye bitkilerini düşünmek en iyisidir. Portakal, limon ya da greyfurt olsun, bu tatlı kokuyu evinizde bulundurduğunuza pişman olmayacaksınız, ancak biraz fazla bakım gerektirdiği için zorlayıcı olabilir. Portakal ve greyfurt yüksek sıcaklık gerektirirken, narenciye en az 6 saat güneş ışığına ihtiyaç duyar. Zorluk olabilecek çeşitli koşullara dikkat edin.

Okaliptüs, biraz ballı nane gibi kokar

Okaliptüs bitkilerinin çiçekleri yoktur ve kolayca büyürler. Yapraklarından gelen koku biraz bal ile naneyi hatırlatır. Evinizin içindeki güzel okaliptüs aromasının yanı sıra, yapraklarını çay yapmak için kullanabilir veya doğal bir sabun haline getirebilirsiniz. Güneşli bir yer ve bol suya ek olarak bitkinin büyüyeceği iyi bir saksı çok önemlidir.

İnci çiçeği tatlı limon kokusuna sahiptir

Bu bitki evinizin her köşesinde hoş bir görüntü sağlayacaktır. Saf beyaz çiçekleri ve limonumsu tatlı bir çiçek kokusuna sahiptir. Bu bitkinin pek çok bilinen parfümlerde temel bileşen olarak kullanıldığını bilmiyorsunuzdur. İç mekanlarda yetiştirilebilir, ancak düşük sıcaklık ve temiz hava gerektirir.

Minyatür güller tatlı bir koku verir

Minyatür güller olmadan en güzel kokulu iç mekan bitkilerinden bahsetmek mümkün olmaz. Herhangi bir odayı aydınlatacak ve unutulmaz bir tatlı koku yayacaklardır. Mini güllere uygun bakımı sağlamak için etraflarındaki nemi artırın, onlara düzenli aydınlık ve karanlık periyotları verin.

Nergis yeşil-çiçek kokusuna sahiptir

Nergis, ilkbaharda büyür ve çiçekleri filizlenir. Bitki kış sonlarında iç mekanlarda, suda veya toprakta kolaylıkla yetiştirilebilir.

Mum çiçeği (Hoya) çikolata aroması gibi kokar

Dikkate alınması gereken bir başka güzel bitki de bir mum çiçeği bir diğer adı ile hoya'dır. Kalın mumsu yaprakları olduğu için buna balmumu çiçeği de denilmektedir. Beyazdan pembeye değişen çiçekler açar ve aynı zamanda muhteşem bir koku yayarlar. Bitki farklı büyüklük, renk veya çiçeklenme koşullarında birçok tür sunsa da, hepsi doğrudan güneş ışığını ve iyi drene edilmiş toprağı sevmez.