"Alfa" terimi, biyolojik bir terimden günlük konuşma diline girmiştir. 

Alfa, sosyo-cinsel hiyerarşinin en tepesindeki erkektir ve en üst düzeyde sosyal ve cinsel statüye hükmeden arketiptir.

Alfa erkeği, son zamanlarda bir tür popüler internet sloganı haline geldi. 

Alfa erkeğiçevresini kontrol etmeyi seven bir erkeği tanımlamak için kullanılmıştır. Alfa erkek, etrafındaki dünyaya tepki vermek yerine ona karşı proaktiftir. 

Bir alfa erkeği baskın ve etkilidir.

Alfa erkekleri, kadınları karizmatik kişilikleriyle cezbeder. Kendilerine güvenen, dışa dönük yapıları ile liderdirler.

Alfa erkek, son derece zeki, kendine güvenen ve başarılı bir erkektir. Alfa erkekler genellikle büyük liderler olarak kabul edilir ve güçlü konumlarda olmayı tercih ederler.

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta
  • Alfa erkeği korkusuz değildir. Kimse korkusuz değildir. Hepimizin kontrol edemediğimiz güvensizlikleri ve korkuları var. Ancak alfa erkeği, korkularına rağmen belirli bir yöne doğru ilerleyebilir.
  • Alfa erkeğinin her zaman bir amacı vardır. Asla amaçsızca ortalıkta dolanmaz.
  • Alfa erkek zihniyeti, kendinden emin ve rahat olmak, kendini kontrol etmek ve her şeyin üstesinden gelebileceğini bilerek anda kalmaktır.

Alfa erkekleri, geleneksel olarak , başkaları ve onların duyguları için çok az merak uyandıran, duygusuz ve son derece analitik olarak karakterize edilir.

Bu bir anlamda doğru olsa da elbette onlarında duyguları vardır ancak duygularını yansıtma şekilleri oldukça farklıdır. 

Bu nedenle alfa erkeklerle bir ilişki yaşamak, bol heyecanlı ancak oldukça zor olabilir. 

ALFA ERKEKLE İLİŞKİ YAŞAMANIN ZORLUKLARI

Alfa erkekler, son sözü söylemeyi sever. Bu nedenle özellikle baskın karakterli bir eşle çatışma yaşamaları olağandır ancak iletişime ve mantıksal düşünceye açık yanları ilişkiyi devam ettirebilmelerini sağlar.

Sezgileri çoğu zaman doğru olduğu için, alfalar diğer insanların fikirlerindeki veya argümanlarındaki kusurlara odaklanmayı haklı görürler. Bu da sizi ve yaptıklarınızı sık sık eleştireceği anlamına gelir. Onun bu yanını kendi karakterinin bir parçası olarak kabul edebildiğiniz sürece birlikte gelişebilirsiniz. 

Alfa erkekleri duygulara karşı daha duyarsızdır. Duygulara, hatta kendi duygularına dikkat etmenin işi yapmaktan alıkoyduğuna inandıkları için, başkaları üzerindeki etkilerinden şaşırtıcı bir şekilde habersizdirler. Onların bu özellikleri önce karizmatik görünse de zaman içerisinde ilgisiz hissettirerek ilişkiyi tüketmeye başlar. 

Bir erkek sadece güçlü yönleriyle değil, aynı zamanda zayıf yönlerini ele alma biçimiyle de tanımlanır. Alfa adamları zayıflıklarını iyi bilirler. 

Alfalar ne kadar çok yönetici otorite elde ederse, o kadar fazla baskı hissederler ve hataları o kadar belirgin hale gelebilir.

Bu nedenle bir alfa erkeğinin hayatındaki kadın son derece önemlidir. Her daim dik duran alfa erkekleri, kendi derin duygularını paylaşacak güvenilir bir ortağa ihtiyaç duyar ve eğer bu huzuru evde bulamazsa dışarıya yönelecektir. 

Alfa erkekleri heveslidir. Hedefleri için ısrarla çalışırlar ve asla geri adım atmazlar.

Vazgeçmek onların kelime dağarcığının bir parçası değildir. Bir şeye inanırlarsa, bir yol bulmak ve motive olmak için her şeye karşı savaşırlar.

Bu iş yaşantısında onlara başarı getirirken çoğu durumda duygusal ilişkilerde tökezlemelerine neden olur. 

Alfa adamları oldukça açık sözlüdür. Bu onların kasten incittikleri anlamına gelmez; acı da olsa küreğe kürek derler. 

En zor durumlarda bile doğruyu söylemekten korkmazlar ve sonuçlarına katlanacak kadar güçlüdürler. 

Konu aşk ve ilişkiler olduğunda bu iyi olsa da bazen can yakabilir. 

Hararetli tartışmalar karşısında bile soğukkanlılığını koruyor 

Alfa erkeğinin ilişki psikolojisi, ne kadar sinirlenirse sinirlensin soğukkanlılığını kaybetmesine izin vermez. Bir lider olduğunu ve taklit edilmeye değer bir karakterin örnek bir örneği olması gerektiğini anlıyor. 

Bu nedenle, hararetli bir tartışma sırasında büyük olasılıkla soğukkanlılığını koruyacaktır. Sakin ve hesaplı bir bakış açısıyla konuşmayı tercih ettiği için size nadiren bağırır. 

Çoğu zaman, alfa erkeği, bir ilişki içindeyken öfkesini tetikleyen ortamdan dışarı çıkar. Bu nedenle, hararetli bir kavga çıkarsa, arabanın anahtarlarını alıp evden çıktığını görünce şaşırmayın.