Olay, saat 17.30 sıralarında Palandöken ilçesi Su deposu semtinde meydana geldi. İddiaya göre, aynı aşiretten birbirlerine akraba Çelik ailesinden dayı ve yeğen arasında boş bir ev yüzünden kavga çıktı. Daha sonra kavgaya diğer aşiret mensuplarınında dahil olması üzerine yaklaşık 300 kişi birbirine girdi. Taş, sopa ve kesici aletlerin kullanıldığı kavgaya müdahale için çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi olay yerine sevk edildi. Adeta savaş alanına dönüşen mahallede polis ekipleri tarafları etkisiz hale getirebilmek dakikalarca havaya ateş açtı.
Olayda atılan taşlardan 3 polis ve taraflardan çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla meydan muhaberesinin yaşandığı mahalleden güç şartlar altında çıkarılarak hastaneye taşındı.
Kavganın yaşandığı mahalleye gelen İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün talimatıyla olaya karışan çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
Polis ekipleri mahallede ve yaralıların kaldırıldığı hastanelerde geniş güvenlik önlemi alarak yeni bir olayın yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.