Başbakan Ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin’in davası bizim davamızdır. Çıkmış söylediği lafa bak Filistin davasında tarafsız kalmalıyız diyor. Şu hale bak. Bu ne büyük gaflettir. Bitaraf olan bertaraf olur bunu böyle bilin. Hak vardır. Batıl vardır. Ya Hakkın yanında olacaksın ya batılın yanında olacaksın. Biz tarafsız olacağız diyemezsin. Ortada bir hak mücadelesi var bir batıl mücadelesi var. Tabi ki Hakkın yanında yer alacaksın. Bunu yapamıyorsan bu milletle beraber yürümüyorsun demektir" dedi.

İftar çadırında iftar yaptıktan sonra Palandöken Kayak Merkezine geçen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında “Erzurum istiklaline sahip çıktığını bugün bir daha gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok daha üst oranda bize destek vererek farkını ortaya koyacağına inanıyorum” dedi.

CHP ve MHP’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, “Bunlar hiçbir zaman dürüst olamadılar. Samimi olamadılar. 12 yılda Erzurum’a 11 katrilyon yatırım yaptıysak bu Erzurum’a verdiğimiz değerdir. Yeterli mi? Değil daha da yapacağız. Yakutiye bölgesinde tarihi eserlerin arasındaki gecekonduları gördüm. Sekmen kardeşimize hemen söyledim. Tarihi Yakutiye’yi ortaya çıkarmak bize yakışır. Bunu derhal başlatacağız” diye konuştu.
Erzurumspor’u sahip çıkılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, salonda bulunan Adnan Polat’a “Bir Galatasaray’da buradan çıkar. Erzurum’da tesisler var. Gençlik dinamik. O da mevcut. Şöyle Erzurumspor’u süratla ayağa kaldırmak lazım. Bende Erzurum’a sevdalıyım. Erzurum alt yapısıyla tırmanışta. Bu tırmanışı taçlandırmamız lazım. Adnan bey gibi bu işte deneyimli sevdalı olan, Erzurumlu işadamlarına bir sinyal verebilirim. Termik santral Erzurum’a gider. Sadece Erzurum değil Erzurum’un çevresine çekebiliriz. Burada istihdam sağlanır. Bunun adımlarını atabiliriz. Bizim umudumuz kararlılığımız kaybolmuş değil.” Şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “10 Ağustos’ta inşallah ilk turda halkımız Cumhurbaşkanını belirleyecek. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı. Millet kendi seçecek, vekiller değil. Koordinasyon ve uyum içerisinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Bu yeni süreçte ekonomimiz şahlanacak. Türkiye’nin kalkınması çok büyük bir ivme kazanacak. Biz kararlı bir şekilde sizinle yürüdük, sizinle yürümeye devam ediyoruz. Statükonun karşısındayız. 10 Ağustos’ta inanıyorum ki CHP partisine olan tepkisini ortaya koyacak. MHP seçmeni de aynı tavrı koyacak. Gerçek manada cumhurbaşkanlığı hizmetini verecek Erdoğan’a gerekli desteği verecek. Sadece AK Partiye gönül verenler değil, CHP, MHP, HDP olmak üzere 2023 hedeflerimize oy vereceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı seçilmemiz halinde hiçbir programımız aksamayacak. AK Parti köklü bir dava üzerinden siyaset yapmaktadır. Hiçbir temel yerinde kalmayacaktır. Çözüm sürecini aynı kararlılıkta sürdüreceğiz. 77 milyonun tam kardeş olduğu bir iklimi oluşturmaya gayret edeceğiz. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet anlayışındaki kararlılığımız devam edecektir. Hedefimiz 77 milyonun kardeşliğidir. Şunu özellikle ifade etmem lazım. Bayrağımızın onurunu asla çiğnetmeyiz. Milli birliğimizden asla taviz vermeyiz. Aynı şekilde ayrımcılığın baskıların zulmün ret ve inkârın devam etmesinde asla müsaade etmeyiz. Cumhurbaşkanlığı makamına gelmemiz paralel yapıyla mücadelemizin sona ereceği anlamına gelmesin. Bu mücadele ulusal birliğimize ihanettir. Bu ihanete biz devam diyemeyiz. Bu ihaneti ne yapıp yapıp tasfiye edeceğiz. Erzurum işgal edildiğinde sadece Türkiye değil bölgemizdeki tüm dost ve kardeş ülkeler endişelenmiş. Gözyaşları sel olup akmıştı. Erzurum mülkü İslam’ın kilidi olmuştur. Erzurum’un işgali herkesi üzmüştür. Bu gün güçlü bir ülke olarak dost ve kardeşlerimize asla sırtımızı dönemeyiz. Tarih boyunca bize gösterilen ahde vefaya bigane kalamayız. Filistin’in davası bizim davamızdır. Çıkmış söylediği lafa bak Filistin davasında tarafsız kalmalıyız diyor. Şu hale bak. Bu ne büyük gaflettir. Bitaraf olan bertaraf olur bunu böyle bilin. Hak vardır. Batıl vardır. Ya hakkın yanında olacaksın Ya batılın yanında olacaksın. Biz tarafsız olacağız diyemezsin. Ortada bir hak mücadelesi var bir batıl mücadelesi var. Tabiî ki hakkın yanında yer alacaksın. Bunu yapamıyorsan bu milletle beraber yürümüyorsun demektir.

İnanıyorum ki 10 Ağustos çok farklı gerçekleşecek. Mübarek olsun. Mühür sizde, karar sizde, Gelemeyenleri mutlaka sandığa getiren. Bu çok önemli. Ben Erzurum’a inanıyorum, Erzurumlulardan büyük bir oy patlaması bekliyorum. Rekor bekliyorum. Nasıl olsa kazanacağız deyip rehavete kapılmayalım. 10 Ağustos’a kadar bizi tatil yok. Tatile gidenlerin evlerine dönüp oylarını kullanmalarını istiyorum.”