Fulya GÜVEN

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Üretici ile tüketiciyi buluşturan 12. Hasanağa Enginar Festivali, sağlık deposu enginarla yapılan birbirinden lezzetli yemeklerin yarışına da sahne oldu. Festivale katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, stantları gezdi ve üreticilerle bir araya geldi. Festivalin başlatılmasındaki amacın Hasanağa enginarının tanıtılması olduğunu dile getiren Başkan Turgay Erdem, “Buradaki kalabalık, amacımıza ulaştığımızın göstergesi. İstiyoruz ki, Hasanağalı daha çok üretsin, daha çok kazansın, halkımız da kendi topraklarımızda üretilen sağlıklı besinleri tüketsin” dedi. Hasanağa enginarının artık bir marka olduğunun altını çizen Başkan Erdem, “Üretim her geçen yıl artıyor. Üreticinin yüzü gülerse biz de mutlu oluruz. Tüketicimiz de sağlık deposu enginara sofralarında daha fazla yer vermeli” şeklinde konuştu. Daha sonra Şef Emre İdrisoğlu ile ocağın başına geçen Başkan turgay Erdem, enginarlı cips ile farklı bir lezzete imza attı; enginarlı kuzu yahni ve enginar tatlısı ile de damakları şenlendirdi. 

EN İYİLER SEÇİLDİ

Öte yandan, festival kapsamında ‘En İyi Enginar Üreticisi’ seçilirken, ‘En Leziz Enginar Yemekleri’ yarışması da yapıldı. Aralarında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de yer aldığı jüri, enginarla yapılan 17 yemek arasından Ayşe Çandar’ın ‘Gizli Tat’ isimli tatlısını birinci seçti. Fatma Sevinç, ‘Yufkalı Enginar Dolması’ ile ikinci, Sümeyra Çakmak ise ‘Sarmalı Enginar Dolması’ yemeği ile üçüncü oldu. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyesi yetkililerinden oluşan heyet ise ‘En İyi Enginar Üreticisi’ni belirledi. Süleyman Uludağ’ın birinciliği elde ettiği yarışmada, Kadir Işık ikinci, Mehmet Erken üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından sahne alan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları ekibi ve Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası festivale katılanları coşturdu.