İftar ardından gerçekleşen sohbette Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ramazan ayının son on gününde ifa edilen bir ibadet olan İtikaf'ı ele aldı.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafında İznik Eşrefzade Camii Vaaz Kürsüsünden İtikaf konulu sohbete İznik halkı büyük ilgi gösterirken, Enderun usulü teravih namazı da kılındı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ardından Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ramazan sohbetinde İzniklilere Gönül Dünyasına Yolculuğun  adı olan  'İtikaf' ibadetinin anlamı ve önemini anlattı.

Prof. Dr. Mehmet Ay, "İtikaf, kökü eskilere dayanan kadim bir kulluk geleneğinin adıdır. Bu gelenek tevhid, teslimiyet ve kulluk anlayışının son temsilcisi ve tebliğcisi olarak gönderilen sevgili peygamberimiz (s.a.v.) tarafından da devam ettirilmiştir. Bursa Müftülüğü olarak bu yılda itikaf için Bursa ve ilçelerimizle birlikte 56 camii hazırladık. İznik'te İse Yakup Celebi Camiini hazırladık. Ümitliyiz geçen yıllara oranla bu yıl arayan ve soranların yanında gençlerimizden önemli talepler oluşmuştur. Ramazan ayının son on günü içerisinde yapılan ve Peygamber Efendimizin (s.a.v)'in sünnetlerinden olan itikaf ibadetine çağırıyorum.

İtifak; Allah'ın sevgili, değerli kullarının, hayatlarının belirli dönemlerinde Rabbiyle baş başa kaldıkları zaman dilimleridir" dedi.

Bursa İl Müftüsü Mehmet Ay Teravih Namazı sonrasında yaptığı konuşmasında; " Bu Akşam teravih namazını enderun usulü kıldık. Enderun usulü teravih namazı her 4 rekatta bir müezzin tarafından farklı makamlarda ilahiler okuduktan sonra İmamın  ise o makamlara uyarak namazı kıldırmasıdır. Allah kabul etsin. Bizleri bugün buraya Belediye Başkanı Osman Sargın ve İlçe Müftülüğünün davetlisi olarak geldik " dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Osman Sargın, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı ve Camii Cemaati, İl Müftüsü ve ekibine bu geceye kattıkları manevi hazdan dolayı tebrik ederek teşekkürlerini sundu.