Özkan YILDIRIM

Ordu-İstanbul sonrasında yeniden Ordu ve son olarak Bursa’da birçok sektörde çalışmalar yürütmüş, tecrübeler edinmiş ve Bursa'ya geldikten sonra Or-Nur Unlu Mamülleri ve son olarak 2020 yılında Elvan Düğün Salonu’nun işletmeciliğini almış olan Bursa'mızın olduğu kadar ülkemizin de değerli iş insanları arasında kendine yer edinmiş Mehmet Kestane ile geçmişten günümüze birçok merak edilene cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

-Öncelikle Mehmet Bey bizleri Değirmenönü Mahallesi’ndeki Elvan Düğün Salonu’nda konuk edip misafir ettiğimiz için teşekkür etmek istiyorum. Ordu’da doğmuşsunuz sonrasında İstanbul serüveni tekrardan memleketinize dönüş ve son olarak Bursa'ya gelişiniz birçok konuda birçok sektörde çalışmalar yürüttüğünüzü biliyorum sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım?

BİRÇOK SEKTÖRDE ÇALIŞTIM

- 1966 Ordu-Gölköy doğumluyum, iki dönemde İstanbul’a gittim. İlki askerden önce diğeri de  askerden sonra. Askerden sonra gidince kaldım. 4’ncü Levent Sanayi’de büfe işlettim, sonra kahvede çalıştım, Türkiye Gazetesi’nde bir müddet çalıştım rahmetli Enver Ören zamanında. İlerleyen süreçte  Uzay Cips’te çalıştım 3 sene kadar Bakırköy ve Bağcılar bölgesine bakıyordum. Hatta o yıllarda arabayı yanlış bir yere park ettiğim için Star TV çekmişti. Ertesi gün köyden her yerden arayanlar oldu ‘ne yapmışsın öyle’ diyerek. Sonrasında Ülker dağıtıcılığı yaptım, bir araba aldım çikolata ve bisküvi dağıttım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizim ana bayimizdi oradan mal alıyorduk. Çerez satışı yapmaya başladım. Milföy hamuru ve yoğurt bayiliği alınca bir kamyonet aldım. Çelik kasa kamyonet sabaha karşı 3’te kalkar fabrikaya giderdim. O sabah gitmedim bir marketin önüne park ettim.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

ÇELİK KASA KAMYONETİM ÇALININCA ‘İSTANBUL’DA YAŞANMAZ’ DEDİM MEMLEKETE DÖNDÜM

Marketin sahibi arabayı almış gitmiş. O kadar emekle almış olduğum çelik kasa kamyonetim çalınmış oldu. Emniyete falan başvuru yapmamıza rağmen maalesef bir sonuç elde edemedik. Hatta o zamanlar orada bazı sıkıntılarda yaşamış olduk. Sene hiç unutmam 1994’tü. Sonra bu İstanbul'da yaşanmaz dedim, döndüm Ordu’ya. Dört göz bir evimiz var sonuçta orada. 1 sene hurdacılık yaptım Teybimi sattım dana aldım değiş-tokuş yapmış olduk. Bütün hurdaları sattım danada doğuracağı vakit onu da sattım, Bursa’da amcaoğullarım vardı ‘gel gel’ diyorlardı, 1997 yılında Bursa’ya geldim. Hatta hayatımda diğer bir dönüm noktası 16-17 yaşlarındaydım. Eskişehir İnönü ilçesine geldim pilot paraşüt okuluna oraya ikinci dönem geldim ama orada ben pilot olmama rağmen komutan paraşütçü olmam yönünde baskı yapmış olmasından dolayı orayı bırakmış oldum. Aslında pilot olmak çok istiyordum belki pilot olsaydım hayatım tamamen değişecekti.

ORDU’DA FAZLA KALAMADIM BURSA’YA AMCAOĞULLARININ YANINA GİTTİM

Buraya gelince 1 sene kirada oturdum, iki arsa aldım arsanın birini sattım ev yaptım. Sonra ne iş yapayım burada diye düşünürken Balıklı’da Çavuşoğlu Gıda vardı oraya gittim baktım İstanbul'dan tanıdığım Kadıköy Sorumlusu Faruk Şef olarak Bursa'ya gelmiş. Kucaklaştık. ‘Faruk, ben Bursa'nın acemisiyim öğrenmek istiyorum. Beni her gün bir bölgeye çıkar istiyorum’ dedim. Sonra bana yardımcı oldular şoförlerle her gün çıkarak Bursa’yı öğrenmeye başladım. Hatta sıkıntılı bir bayi vardı. Şehreküstü’nden Heykel’e çıkarken oradaydı uzun zamandır cips verilmiyormuş. Büfenin sahibi abla cips dediğinde kızıyormuş. Oraya gittim bir tost söyledim, mal almaya razı ettim. Faruk çok sevinmişti. Bu da benim için hayatımdaki önemli anekdotlardan biriydi. Böylelikle Bursa’da çalışmaya başladım. Bursa’yı öğrendikten sonra maya bayiliği aldım. 3-4 sene de öyle geçti. Sonra bir müddet bir akrabamız sayesinde fırın işine girdim, 20 senem neredeyse bu fırın içinde heba oldu, fırıncılık yaptım ama o kadar zaman neredeyse 15 sene borç ödedim.

2008’DE OR-NUR UNLU MAMULLERİ AÇTIM

Sonra Or-Nur Unlu  Mamülleri açtık 2008 yılında. Memleketimiz  Ordu’nun ilk hecesini ve sonrasında da “Nur” ekleyerek  Or-Nur Unlu Mamüller adını verdik. Karapınar'da ilk şubemizi açtık sonrasında  ikincisini de Gürsu’da açtık. Pastacılığa orada başladık. Düğün salonlarına pasta tedariği işlerinde sonra ondan ona ondan ona derken yayıldı. Bursa’da Yıldırım, Gürsu ve Kestel ilçelerinde ortalama 40 salonun pasta tedariğini biz karşılamaktayız. Elvan Düğün Salonu’nun işletimini almamız da şöyle oldu. Yine bir müddet önce Arabayatağı’nda bir pastane aldım oraya kadın eleman lazım olduğundan, Emine Hanım'a “kızım bize bir eleman lazım” dedim. ‘Ben gelirim’ dedi başladı pastaneyi yönetmeye. Oraya pasta götürürdüm gündüz bir baktım salonun sahibi oradaydı. 

40 CİVARI DÜĞÜN SALONUNUN PASTA TEDARİĞİNİ KARŞILIYORUZ

Neden kapattın salonu deyince, işte bazı rahatsızlıklarından bahsetti. “Madem ver bana ben işleteyim” dedim. “Tamam” dedi. Böylelikle bu işe girdik. Emine Hanım da ‘Mehmet Ağabey sen alırsan orayı  işletimi  ben yaparım’ dedi. Böylelikle düğün salonu işletmeciliğine başlamış olduk. Zaten uzun yıllardan beri pasta tedariği vesaire düğün salonlarına sağlamış olduğumuz için bu konuyla  da oldukça fazla  bilgimiz vardı.

-Emine Hanım önce sizi tanımak isteriz sonra Elvan Düğün Salonu’nun özellikleri ile ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

2020’DE ELVAN DÜĞÜN SALONU’NU AÇTIK 

-Ben Emine Güneş Elvan, düğün salonunun genel müdürüyüm. Salonumuz bin kişilik olup oyun pisti de oldukça ferah ve de geniştir. Ayrıca salon içerisinde kolonların olmaması salonumuza görüntü avantajı bakımından gerçekten çok farklılık katmaktadır. Düğün sahipleri istek ve arzularına göre yemekli ya da yemeksiz nasıl isterlerse seçebiliyor. Biz onlara gerekli sunumu gerçekleştiriyoruz. Hatta salonumuzu perde ile ortadan ayırarak ikiye de bölebiliyoruz. Evlilik düğünleri, sünnet, kına, nişan, toplantı doğum günü ve evlilik teklifi gibi birçok düğün harici etkinliğe de ev sahibi yapabilmekteyiz. Bu manada Yıldırım'ın Bursa'nın görüntü anlamında kolonsuz olması bakımından gerçekten en önde gelen salonlarından biridir. Salonumuzda orkestra, sınırsız fotoğraf çekimi, sınırsız kamera çekim, yaş pasta, meşrubat gelin başı, araç süslemesi gibi birçok hizmet de verilebilmektedir. Değerli düğün sahiplerine  bizleri tercih ettikleri için kendine teşekkür etmek istiyorum. Mutlaka düğün sahiplerinin karar vermeden önce Elvan Düğün Salonumuzu görmeleri tavsiyesinde bulunmak istiyorum, ulaşım anlamında da gerçekten avantajlı bir bölgedeyiz. Herkesi bütün düğün sahiplerini salonumuza bekliyoruz, illa ki salonumuzu tutacaklar diye bir şey yok. Gelsinler bir çayımızı içsinler, salonumuzu bir görsünler, sonra karar versinler.

  ****Mehmet Bey evlisiniz kaç çocuğunuz var ve onlar neler yapıyorlar?

-  İki kızımız, iki oğlumuz var. En büyüğü oğlan mali müşavir adı Hümmet Kestane, İkinci Elif kızımız, 3. Elvan var diğer kızım hatta düğün salonumuzun ismini onun adını verdik. Ve son olarak da Ali Osman oğlumuz oldu dede ismini de onda böylelikle yaşatmış olduk, dedemi çok severdim, öyle olsun diye düşündük. O da şimdi işte bilgisayar mühendisliği okuyor.

 **** Birçok konuda ,birçok sektörde gerçekten yoğun çalışmalar yürütmüş olan  Mehmet Bey son olarak burada Bursa'da yaşayan insanlarımıza ,Yıldırım ilçesinde, Gürsu ilçesinde, Kestel ilçesinde yaşayan halkımıza neler söylemek istersiniz.

FERAH MEKAN ,GENİŞ OYUN PİSTİ..!!

-Yurt çapında gerçekten bayağı bir dolaştıktan sonra en son Bursa'ya geldik. Or-Nur Unlu Mamuller ve Elvan Düğün Salonu’nun işletmeciliğini yapıyoruz her iki konuda da gerçekten uzman olduğumuzu söylemek istiyorum. Emine kızımızın söylediği gibi düğün salonu  ile ilgili karar verecek olan düğüncü  ailelerin mutlaka karar vermeden önce bizlere ulaşmalarını, bir çayımızı içmelerini tekrar tekrar söylemek istiyorum. 


İLETİŞİM BİLGİLERİ:
DEĞİRMENÖNÜ MAHALLESİ,
ŞEHİTLER CADDESİ , 2.AKINCI SOKAK   No:1
GSM:0 535 821 18 13
YILDIRIM/BURSA