Özkan YLIDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU

  •      Başkanım, öncelikle bizleri  İznik'te kooperatif binanızda konuk ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyoruz. Bütün İznik  sizi yanıyor biliyorum,  ama okuyucularımız için de  kısaca  sizi  tanıyabilir miyiz?  Sonrasında da sorularımızı söze yöneltelim.


HİÇBİR SIKINTI YOK...

Elbette , memnuniyetle. 1958 İznik-Elmalı Köy doğumluyum. Rahmetli babam 1962 yıllarında köy hayatından İznik'e gelmiş. Biz baba mesleği olan kamyonculuğu, taşımacılığı devam ettirdik. Uzun yıllar arabaların içerisinde yattım. Evliyim, Allah bağışlarsa 3  oğlum var. 2000'li yılların başında kamyoncuların başındaydım, sonrasında 2005'te Şoförler Odası başkanlığına geçtim. 2012 yılında da Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildim.  8 seneden beri kooperatif başkanıyım. 2012 yılındaki seçimde 5 aday vardı.5 adaylı bir seçimde ipi göğüsleyerek  İznik Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığını kazandım. Şu an 920 üyemiz var ,  765 tanesi aktif ,100 küsür tanesinin kredisi biten arkadaşlarımız mevcut onlar da tekrar alabilecek durumdalar. 8 seneden beri mücadele ediyoruz hiçbir zaman plasman sıkıntımız olmadı. Ben geldiğimden bu yana 40 trilyon kullandırdık üyelerimize, ben buraya geldiğimde 3 trilyon 600'lük bir rakam vardı, şu an aşağı yukarı 43 trilyon 600'e kadar çıktı. Biz kesinlikle burada üyelerimize sıkıntı yaşatmıyoruz. Gece yarılarına kadar mesai yapıyoruz, gelen hiç kimseyi  mağdur  etmiyoruz gelen giden herkese elimizden geldiğince kolaylık sağlıyoruz. Hemen prosedürleri  halledince arkadaşlarımızı, üyelerimizi bankaya yolluyoruz. Genel başkanımız Bahri Başkanımız ve Abdulkadir Beyden Allah razı olsun. Hiçbir zaman sıkıntı çektirmediler. 8 seneden beri güzel çalışmalar ortaya koyduk..Bu süreçte büyük anılar yaşadık o kadar çok anı biriktirdim ki hangisini anlatayım sizlere bu süreçte birçok insanımızın ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yaptık. Hep esnaflarla iç içeyiz onların sıkıntılarında da ,  iyi günlerinde de  ,  kötü günlerinde de hep yanlarında oldum. Allah razı olsun üst birliğimizden burada plasman anlamında hiçbir sıkıntımız yok. Hatta daha geçenlerde aradılar, “para istiyor musun?” diye sordular. Sıkıntı yok param var dedim...3.ayda 5 trilyon plazmanım vardı 3 trilyon dağıttık , şu an halen 2 trilyon plazmanım mevcut.Sıkıntımız hiç yok şükürler olsun...

 

KAZANAN İZNİK OLUR

 

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım
  •      İznik, göl kıyısında yemyeşil bir yerde gerçekten bir tabiat harikası turizmi ile güzel insanlarıyla ülkemizin en güzel köşelerinden. Peki İznik'te hayat nasıl geçiyor?


Gerçekten söylediğiniz gibi,  İznik olarak da  geçmişte bazı dezavantajlar da yaşadık ama şu anki kaymakamımız mesela, telefon açtığınızda hemen 24 saat görev başında, ama daha önceki kaymakamlarda bunları göremiyorduk. Telefonla bile ulaşamazdık. Fakat  şu anki kaymakamımızdan çok memnunuz. İznik için büyük bir şans bu. Böyle  halkın içerisinden çıkan kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza ihtiyaç var. Böylelikle  hizmet daha güzel olur, daha çabuk gelir. Sonuçta kazanan İznik olur.

BİRAZ SABIRLI OLMAMIZ LAZIM


    Koronavirüs sıkıntısı ile ilgili salgını ile ilgili Başkanım acaba tünelin ucunda ışık görüldü mü?  Cumhurbaşkanımız  çünkü buna benzer bazı açıklamalar yaptı biliyorsunuz?

Allah'ın izniyle bu günler geçecek. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, Ramazan'ın sonunda müjdeler gelecek gibi gözüküyor. Fakat insanlarımızın da sabırsız olmaması lazım. Bazen ben şehir içinden geçerken bakıyorum insanlarımız işte banka girişlerinde olsun bazı noktalarda olsun yığılmalar olabiliyor, sosyal  mesafeyi pek gözetmiyorlar, mutlaka insanlarımızın sokaklara sınırlı olarak çıkması lazım , hatta mecbur kalmadıkça çıkmamaları lazım diye düşünüyorum.

Şu anda on numara bir memlekette yaşıyoruz eskiden çok zorluklar çektik. hayatım hep mücadelelerle geçti Cenab-ı Allah bana bu günleri nasip etti. Elmalı Köyü'nden geldik şimdi burada başkanlık yapıyorum gördüğünüz gibi. Hayata kamyonculuk ile başladım en başta da söylemiş olduğum gibi ,hayat öyle zordu ki askerde öksüz kalmıştım. Sonrasında çalışarak edinerek bugünlere geldik. Allah'a şükürler olsun buradan da anlaşılacağı gibi azimli olduktan sonra başarılamayacak hiçbir şey yoktur, gençlere tavsiyem hedeflerine  ilerlemeleri ve bu doğrultuda  gece gündüz çalışmalarıdır....

CUMHURBAŞKANIMI BUGÜN SEVENLERDEN  DEĞİLİM...


     Peki başkanım, Cumhurbaşkanımız “Biz bize yeteriz Türkiyem” diyerek güzel bir kampanya başlattı sizin bu kampanyaya bakış açınız nasıl?

Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar arkasındayım. Ben cumhurbaşkanımı bugün sevmedim, ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden beri Refah Partisi zamanından beri seviyorum. Ben o gün cezaevine giderken de yanındaydım, her zaman yanındaydım. Cezaevine giderken biz onun arkasından arabayla gittik Bayrampaşa halinde “Bu şarkı burada bitmeyecek” diye arabanın hem önüne, hem de  arkasına pankart yapıştırmıştım. Ona o şekilde destek verdik ve bugünlere kadardır da devam ediyor bu desteğim. Ben  parti olarak söylemiyorum, Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına söylüyorum. O zamanlardan beri onun şahsına, kişiliğine hastayım. Onun hep yanındayız,

KAMPANYAYA DESTEĞİMİZ TAM

Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına da bizde birlik olarak çok güzel bir katılım da bulunduk. Daha önce Elazığ depremine de destekte, katılımda bulunmuştuk. Bizim için hiçbir zaman sıkıntı olmadı. Son olarak İznik’te  yaşayan hemşerilerime  selamlarımı iletmek istiyorum. Artık işte bayramdan sonra bu sıkıntılarda peyderpey bitecek inşallah. Diyerek sözlerini tamamladı.

SAMİMİYETE İMZA

Röportaj ve çekimler sürecindeki  birkaç saatlik zaman zarfında  yürekten konuşması ve samimi açıklamalarıyla bizleri kendisine hayran bırakan değerli Başkan büyüğümüz Recep Uslu’ya bundan sonraki hayatında da başarılarının katlanarak devam etmesini özellikle temenni etmek istiyoruz..