Gökhan GÜNDOĞDU/özkan YILDIRIM

Muhtarım öncelikle bizleri, ekibimizi gerçekten bu tabiat harikası köyünüzde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Bursa'da birçok yer çok sıcak ama burası gerçekten aşırı derecede serin , sizi tanıyarak isterseniz başlayalım sonrasında elbette sorularımız da olacak.

6 ADAYLI SEÇİMDE BENİ SEÇTİLER, SAĞ OLSUNLAR.

Buralara kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Süleyman Turna 1965 İznik Elmalı Mahallesi  doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Zaman gelir çiftçilik yaptık ,zaman geldi çobanlık yaptık, bizim burada ormancılık da var aynı zamanda kooperatif Başkanlığı da yaptım daha önceleri ve 2019'da muhtar adayı oldum köyümüzde 6 muhtar adayı  vardı 6 adayın içerisinden değerli halkımız insanlarımız bana teveccüh gösterdiler, sağ olsunlar. Bizde bu güveni boşa çıkartmamak için hizmetlerin gelmesi adına yoğun çaba harcıyoruz.

Peki muhtarım geçen 2,5 yıllık süreçte neler yapıldı ,bundan sonrasında da ne gibi çalışmalar yapılacak bizlere bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz acaba?

PANDEMİ YOLLARIMIZIN YAPIMINI GECİKTİRDİ

Öncelikle şunu söylemek isterim ki uzun pandemi  süreci bir buçukluk yıllık süreçte bu hastalık bizim çalışmalarımızı  gerçekten engelledi.Bizim yollarımız geçen sene yapılacaktı Büyükşehir belediyemiz o yönde söz vermişti, ama bu pandemi  süreci araya girmesinden tabii sıkıntı oldu.Sığırhisar Mahallesi'nden bu tarafa köy merkezimize kadar bu yolların yapılması gerekiyor zaten yapılacaktı da dediğim gibi bu pandemi sürece girdi ama inşallah artık bu sene yapılmasını bekliyoruz. Yollarımız çok dar , birkaç yerde iyileştirme yapıldı Ama dediğim gibi genel  olarak bir elden geçmesi lazım.

SIĞIRHİSAR, PAŞAMAHALLE, ÖZEKDERE, ANKARA MAHALLESİ VE  ELBETTE ELMALI MERKEZİMİZ..!!

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Elmalı Mahallemizin Merkezi 4 tane daha ilave mahalleleri var. Bunlar;Sığırhisar, Paşa Mahalle,Özekdere ve Ankara Mahallesi. Ayrıca bunun yanı sıra yukarıda Alıç Yaylası da yine köyümüze ait. Bu yollarımızın bu mahalle arası yollarımızın yapılmasını bekliyoruz  ama dediğim gibi araya pandemiye girdi. Bunun yanı sıra 15-20 yıldır bir gölet  çalışmamız var ayın 23'ünde proje ihaleye girecek dendi çok uzun yıllardan beri  göletimizi  bekliyoruz.Bir an evvel bu göletimizinde yapılmasını bekliyoruz.Çünkü çiftçilerimiz için gerçekten bu gölet  çok önemli çünkü bu sebzelere su yetmiyor.

Peki Elmalı mahallemizde insanların geçim kaynakları nelerdir muhtarım?

Mahallemizin geçim kaynakları bir kısmı hayvancılık, bir kısmı emekli işte yanında bir hayvanı var eğleniyor ,bir kısmı orman işlerinde çalışıyor, bir kısmı da çiftçi diyebilirim.

Vesait sorunu köyler arası ringle biter

Peki Muhtarım Elmalı mahallemizde şu  olsa, bu olsa iyi olur  dediğiniz şeyler var mı?

Bizim bir vesait sorunumuz var ,sabahtan araba koyulsa buraya en azından pazarın olduğu çarşamba günleri ve cuma günleri sonrasında da işte öğleden sonra dönüş yapabilir .Büyükşehir belediyemiz bir araba koysa çok iyi olur işte bizden diğer mahallelere köylere de uğrayarak aşağı inebilir sonrasında yine bu pazar olduğu günler sonrasında toparlayarak tekrardan köylere dağıtabilir böyle bir vesayetle ilgili sıkıntımız var. Büyükşehir belediyemiz ile  Sayın başkanlarımıza  böyle bir sıkıntımız olduğunu paylaşmak  istedim.

Alt yapımız yok bizim köyümüzün ,inşallah bu alt yapımızın da bir an önce yapılmasını istiyoruz,değerli başkanlarımızdan sonrasında işte dere boyu  uzun zaman önce temizlendi ama şimdi görmüş olduğunuz gibi otlar insan boyu kadar yükseldi. Bu dere içindeki bu otlarında temizlenmesini bekliyoruz. Ayrıca tam merkezde köy meydanımızda dere  üzerinden geçen bir köprümüz var hemen yan tarafta da yine sadece yayaların  kullanabildiği  bir köprü var en azından bu araçların geçtiği köprü ile bu yan taraftaki küçük köprü arasının üstünün kapatılması istiyoruz ve böylelikle meydanımızın  genişlemesini istiyoruz.Değerli başkanlarımızdan böyle bir ricamız olacak.

CAMİMİZİN YANINA OTOPARK ARSASINI KENDİMİZ ALDIK

Elmalı Köyü Merkez Camii’mizin yanında 1,5 dönümlük bir arsayı otopark olarak kullanmak maksadıyla aldık ,ama tabii öncelikle bu zeminin drenaj yapılması düzeltilmesi lazım sonrasında işte parke taşlarıyla donatılmasını bekliyoruz.Bu arsayı almak hiç kolay olmadı bilhassa  fabrikalarda çalışan genç kardeşlerimiz yardımcı oldular buranın alımında,yine halkımız ,işadamları da destek oldular. Biz sadece  buna öncülük etmeye  çalıştık. Bursa Büyükşehir Belediye başkanımızdan bu bir buçuk dönümlük arazimize  otopark olarak hizmet vermek maksadıyla onlardan destek bekliyoruz. Çünkü işte bayramlarda, seyranlarda kandillerde, hafta sonları,  cenazelerde vesaire gerçekten buraları bayağı bir kalabalık oluyor. 

ÇİVİSİZ CAMİİ’MİZE BİZ DOKUNAMIYORUZ

Elmalı mahallemizde Çivisiz Camii’miz var Anıtlar Kuruluna kayıtlı  olduğundan biz bu ağaç  işlemelerine karışamıyoruz, bir işlem yapmamız  kesinlikle yasak. İşte ama bu görmüş olduğunuz yan taraflardan bazı ağaçlar bombe vermiş yine yan tarafta köşelerin  birleştiği bölümlerde sıkıntılar oluyor ,dökülmeler meydana gelmiş bu sıkıntılara Anıtlar  Kurulu’nun kendi bünyesinde tamirini yapmalarını bekliyoruz. Dediğim gibi bizlerin burada her hangi bir tasarruf yetkimiz yok.

KENDİLERİNE SONSUZ TEŞEKKÜR

Kağan  başkanla, Alinur Aktaş başkanla olsun aranız nasıl iletişiminiz nasıl muhtarım.

Başkanlarımızla gerçekten aramız çok güzel ,İznik Belediyesi'ne gittiğimizde her zaman İletişim kurabiliyoruz ,daha geçen perşembe günü gittim görüştüm yol için müteahhide verdik dedi yol müdürümüz. Ve ayrıca formenle de görüşme fırsatı yakaladım.Sayın başkanlarımızla aramız  gerçekten çok güzel yeni muhtar olduğumda Alinur Aktaş başkanımız köyümüze ziyarete gelmişlerdi o zaman ona eksiklerimiz ile ilgili bilgi de vermiştik,çok güzel bir iletişim sağlamıştık, kendileri  bizleri dinledi eksikliklerle ilgili bilgi aldılar.Sayın Başkanlarımıza yardım ve desteklerinden ötürü sonsuz teşekkürler.

ERDOĞAN’IN GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ APAYRI

Onun yanı sıra  sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da bu  zamana kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra da değerli çalışmalarının devamını diliyoruz. İşte birkaç ufak sıkıntımız var bu ufak sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz , mahallelerde parke taşlarla da ilgili eksiklerimiz var.10 Bin  metre kadar  parke  taşı eksiğimiz var.Mahalle arası yollarımızın yenilenmesi işte dediğim gibi bu sıkıntıların giderilmesini bekliyoruz değerli başkanlarımdan.Başta Elmalı'da yaşayan değerli halkıma bizlere  teveccüh eden bizleri seçen değerli  insanlarıma, İznik'te yaşayan Bursa'da yaşayan değerli hemşehrilerime, 84 milyon Türk insanına sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum,esenlikler diliyorum. Bizleri güzel bir şekilde karşılayan değerli muhtarımız Süleyman Turna ve azası Murat Uslu’yabizlerde  teşekkür etmek istiyoruz, çalışmalarında başarılar diliyoruz.