Elma sirkesi nedir? Elma sirkesi, olgun, taze ezilmiş elmalardan yapılan bir sirke türüdür. Elmalar fermente edilir ve nihai sirke ürününü geliştirmek için titiz bir süreçten geçirilir. İlk adımda, ezilmiş elmalar alkollü fermantasyon sürecini başlatmak için mayaya maruz bırakılır ve daha sonra şekerler alkole dönüştürülür. İkinci adımda, alkol çözeltisine bakteri eklenir ve bu da alkolü daha da fermente eder ve asetik aside dönüşür.

ELMA SİRKESİ FAYDALARI

Elma sirkesinin en etkileyici sağlık faydaları şunlardır:

KİLO KAYBI İÇİN

Elma sirkesi, aşırı kilo vermek için mükemmel bir terapi olarak kabul edilir. Vücudun istenmeyen kalorileri yakmasını sağlayarak ve vücudun metabolizmasını optimum seviyelere çıkararak çalışır. Vücutta iştah kontrolünü ve yağ yakımını destekler.

1-001.jpg

KAN ŞEKERİ YÖNETİMİ

Bir araştırma raporuna göre, iki yemek kaşığı seyreltilmiş elma sirkesi açlık kan şekeri düzeylerini düşürebilir.

Ayrıca insülin direnci veya tip 2 diyabeti olanlarda insülin duyarlılığını önemli ölçüde iyileştirebilir. Bir çalışmaya göre, dört hafta boyunca elma sirkesi ile beslenen diyabetik hayvanlar kan şekeri seviyelerini önemli ölçüde azalttı.

CİLT BAKIMI

Sağlıklı bir cildi korumak için vücudunuzun pH seviyelerini dengelemek zorunludur ve elma sirkesi orta düzeyde alkali seviyeleri nedeniyle cildiniz için harikalar yaratabilir. Bu sirkenin pH seviyesi, cildin koruyucu asit mantosunun pH seviyesine benzer. Elma sirkesi ile durulama cildin ışıltısını geri kazanmaya yardımcı olabilir ve cildin gözeneklerinin genişlemesini kısıtlayabilir. Bu, cildinizin aşırı yağlı veya kuru olmasını engeller ve sebum üretimini dengeler ve besinlerin dolaşımını iyileştirir.

Nasıl kullanılır:

Bir yemek kaşığı elma sirkesini iki bardak su ile karıştırın.

Bir pamuğu durulama suyuyla nemlendirin ve yüzünüzü temizlemek ve kurulamak için kullanın.

Araştırmalara göre bu sirkenin kullanımı bakterileri önlemeye ve ölü deri hücrelerini dökmeye yardımcı olabilir.

SAÇ BAKIMI

Bu sirke kepek kontrolünde ve kafa derisinin pH seviyesini dengelemede faydalıdır. Ayrıca iki ila üç kaşık sirkeyi doğrudan kafa derisine uygulamayı deneyebilir ve beş dakika kadar sonra durulayabilirsiniz. Tahriş etmemek için göz ile temasından kaçının. Bu, birçok kişi tarafından etkili bir evde çare olarak kabul edilir.

DOYGUNLUĞU ARTIRIR

Seyreltilmiş elma sirkesi, yüksek karbonhidratlı bir yemekle birlikte tüketildiğinde, tokluk hissini artırmaya yardımcı olduğu ve aşırı yemeyi önleyerek kilo vermeye yardımcı olduğu bulunmuştur.

Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat

2-001.jpg

ELMA SİRKESİ KULLANIM ALANLARI

Elma sirkesi için evde tedaviler ve çareler için çeşitli kullanımlar vardır. Ancak bunlar ev ilaçlarıdır ve kanıtlar anekdottur. Döküntüler, yanıklar ve diğer cilt tahrişleri için kullanmadan önce bir doktor tavsiyesi almanızı öneririz.

Sağlık Toniği: Bir bardak ılık suya eklenen bir yemek kaşığı elma sirkesi tonik olarak alınabilir; bağırsak düzenine yardımcı olduğu ve asit reflüyü tedavi ettiği düşünülmektedir.

Alerji Azaltıcı: Boğaz ağrısını yatıştırarak ve hatta soğuktan rahatlama sağlayarak mevsimsel alerjileri önlediği de kabul edilir.

Cilt temizleyici: Yağlı cilt, yüzdeki sivilce ve izlerini yönetmek için kullanabilirsiniz. Yeşil çay ile karıştırılabilir ve yüz toneri olarak az miktarda uygulanabilir. Ayrıca akne için yüz maskesi olarak yeşil çay ve bal ile kombine edilebilir.

Et yumuşatıcı: Elma sirkesi salata soslarında ve eti yumuşatmak için kullanılabilir. Lezzet için pişmiş yeşilliklerin üzerine de serpilebilir.

Ev temizlik ürünü: Sirkeyi suyla seyrelterek evinizde doğal temizlik spreyi veya koku giderici olarak kullanabilirsiniz.

Güneş yanıklarını yatıştırır: Güneş yanıklarından kurtulmak için banyonuza bir yemek kaşığı sirke ekleyebilirsiniz. Dermatologlar, kötüleşmesine neden olabileceğinden, herhangi bir cilt iltihabına doğrudan asitli sirke koymayı önermezler.

Diş beyazlatma ürünü: Dişlerdeki lekeleri çıkarmak için mükemmel bir çözümdür. İnatçı lekeler için elma sirkesi doğrudan dişlerinize sürülebilir. Diş minesini bozabileceği için çok sık yapılmaması tavsiye edilir. Daha az aşındırıcı etki için 1 çay kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırın ve ağzınızda çalkalayın.

Ağrı kesici: Doğal elma sirkesinin eklemlerdeki ağrıyı hafiflettiği ve ayrıca artritik durumun tehlikeli ilerlemesini engellediği düşünülmektedir.

Siğilleri tedavi eder: Bir pamuğu sirkeye batırın ve doğrudan siğil üzerine uygulayın ve yara bandı ile örtün. Bunu birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Siğil sonunda düşecek.

Elma sirkesi banyosu: Vücut kokusu ve mantar enfeksiyonları için popüler bir çare, elma sirkesi banyosu veya banyosudur. Küveti ılık suyla doldurun, bir bardak çiğ elma sirkesi ekleyin ve elinizle karıştırın ve vücudunuzu bu suyun içinde 15-20 dakika bekletin. Bununla birlikte, şiddetli egzamanız varsa, kötüleşmesine neden olabileceğinden kaçınmak en iyisidir.